Nyd det så!

s6_Eva_2038 fritskrabet_2You are officially gonna hate me now.

Især hvis du er en af de singler, hvor længslen efter livslang kærlighed og fælles fremtid nærmest konstant spøger i baghovedet. Ikke mindst i en verden, hvor du som kristen single balancerer på et knivskarpt blad af seksuel afholdenhed, som (muligvis) gør det endnu sværere at vente på… det. Det uforklarlige, men dog eventyrligt livsopfyldende, du ved, fremtidens ægteskab bliver.
Du venter på den mand (eller kvinde), som vil udfylde dig – eller i hvert fald supplere dig på en måde, så alt giver mere mening.
Bare lige så vi ved, hvor vi har hinanden, så er jeg ikke ude på at devaluere ægteskabet! Jeg er så lykkeligt gift på femte år, som man kan være – og vil anbefale ægteskabet som en af Guds største gaver til enhver tid.

Men… her kommer det… slap dog af. Unge kristne kvinder og mænd, piger og drenge – stå dog af den evige jagt på forelskelsen, drømmen om den eneste ene, hvis I på nogen måde kan.
Lad være med at se film, der tilbeder forelskelsen som en form for guddom, nyd dog i stedet det fantastiske liv, som Gud har givet jer lige nu, lige der hvor I er.
Der er en grund til, at jeg kan sige det her. Jeg brugte selv ”waaay to much” tid på at drømme om fremtidens kærlighed (og at frygte, den ikke dukkede op) i stedet for bare at leve. Leve hver dag i de relationer, som Gud havde givet mig. Leve i et afslappet naturligt forhold til en skaber, hvis evige kærlighed – demonstreret gennem ofringen af hans søn – har frelst mig fra min egen utilstrækkelighed. Leve i en verden fyldt med en kombination af skønhed og smerte, som vores hjerne ikke kan rumme, men som vores hjerter får lov til at mærke og handle ud fra.
Så ”Nyd det så” kommer herfra i det allerkærligste tonefald, du kunne forestille dig. Nyd så den singletid, hvor du kun behøver at tage ansvar for dig selv og dine egne valg. Nyd din frihed – den er også en gave fra Gud. Nyd dine venner og veninder – nyd det fællesskab, som giver dig plads til at tænke tanker om troen på Gud og leve livet for og med ham. Jeg siger ikke ”nyd det nu” for at stjæle fremtidens og forventningens glæde fra dig.
Det er bare, fordi jeg ikke synes, du skal misse dit livs forår i din længsel efter sommeren.