Alle bør bede for ’Fred i Jerusalem’

Af Betina Enemark Strategisk konsulent
Af Betina Enemark
Strategisk konsulent

Den 6. oktober er det ’Global Dag for bøn for Fred for Jerusalem’. Bønnen for den hellige by samler millioner af kristne over hele verden.

For omkring syv år siden kørte jeg fra et fantastisk profetisk møde i Kolding og skulle til Tølløse for at passe mine nevøer. Det var blevet over midnat. Jeg kørte alene i bilen, rundt omkring i Sorø og kunne ikke finde vejen til Tølløse.

Det var mørkt. Jeg oplevede, at jeg kørte ned af den ene vej, og så ned af en anden vej for at finde ud af, at alle veje ikke fører til Tølløse. Jeg var træt og forvirret over ikke at have overblik til at finde vejen. Jeg havde ingen GPS. Jeg bad hele tiden Jesus om at vise mig vejen. Til sidst måtte jeg indse, at jeg måtte holde ind til siden og tage et hvil. Jeg døsede hen, men var på en underlig måde vågen. Jeg oplevede Guds nærvær omkring mig. Jeg havde lukkede øjne, men var vågen i min ånd og talte med Gud.

”Alle mennesker skal prise mig, og jeg betjener dem ved min ånd.”
Jeg så jorden for mine øjne. Hele jordkloden. Guds øjne så på jorden, og jeg ligesom kiggede fra vinklen sammen med ham. Der var fyldt med mennesker hele vejen rundt om jorden, i alle farver, kulturer og nationaliteter. De løftede alle hænderne til Gud og priste ham, for hvem Han Er. Billedet skiftede og zoomede tættere på. Nu kunne jeg se, at ALLE menneskene på jorden havde overgivet sig til at prise Gud, og Helligånden betjente hver enkelt menneske.

I mit indre forstod jeg, at Gud gav mig et evighedssyn, som har fulgt mig lige siden. Han ændrede mit tankesæt, og det syn har ændret mig. Fra da af så jeg anderledes på mennesker, mangfoldighed, endetiden, Guds almagt, Guds evighedsperspektiv og hvad det hele drejede sig om.
Guds vision er: At ALLE mennesker på jorden skal prise Gud, gennem Jesus Kristus. Og Helligånden vil vejlede og betjene hvert enkelt menneske på jorden, skridt for skridt, minut for minut. Vi elsker Gud, fordi han elskede os først. Det var den kærlighed, Jesus døde for, og han vil have alle med. Jesus forbereder sin brud til at prise og vælge ham, for så vil han lede os ved sin ånd, gennem en renselsesproces til at stå klar til sin genkomst i Jerusalem.

”Mit udvalgte folk”

For seks år siden var jeg i Israel og tabte mit hjerte til det land. Gud viste mig på mange måder, at han virkelig har udvalgt og velsignet jøderne. Israel, og det jødiske folk, er det folk, han har givet alle løfterne til, og at vi andre er podet ind på den jødiske arv, når vi siger ja til Jesus Kristus, som er den eneste vej til Gud Fader. Jeg har oplevet, at når vi beder om fred i Jerusalem, beder vi om, at både jøder, muslimer og hedninger modtager Jesus Kristus som Herre og frelser. Men også at de løfter, som Gud har givet sit udvalgte folk, vil gå i opfyldelse. Han har holdt en rest tilbage af jøderne, som ikke har forstået, at Messias er kommet, for at Gud selv kunne sørge for at få alle mennesker med ind i sit rige (Romerbrevet 11: 11-12).

På turen blev vi undervist af Rodlyn Park fra Eagles Wings, der fortalte om Israels historie, den bibelske situation og hvorfor, vi som kristne skal bede for fred for Jerusalem. Hun har skrevet bogen ”Vægterne på muren” ud fra Eagles Wings, som står bag daytopray.com. Det gjorde stort indtryk på mig, og jeg vidste, at jeg måtte bringe dette med mig tilbage til Danmark.

Microsoft Word - DPPJ Danish Flyer 2013Bed for Fred for Jerusalem – Så bliver du og din by også velsignet
Vi bliver nødt til at søge at forstå i vores ånd og hjerter, hvad det er, Gud ønsker af os. Og der er belønning til os for at bede for fred i Jerusalem, for Gud har lovet, at han vil gøre godt mod dem, som elsker og beder for byen (Salme 122:6-7).
Gud vil have alle mennesker til at blive podet ind på livets træ, Jesus Kristus. Vi kan i bøn forberede alle folkeslag til at give sig over til Jesus og bede om, at Jesu brud rejser sig op, acceptere at Jesus renser os og gør os klar til at modtage Herren. Det er i Jerusalem, at Jesus kommer tilbage. Det er en lang proces, som ikke vil ske, uden at Guds folk forbereder vandringen i bøn her på Jorden.
Gud siger ofte i Det Gamle Testamente gennem sine profeter, at det er fordi det jødiske folk er genstridigt og har andre guder, at han lader andre lande besejre Israel og den by, Jesus skal komme tilbage til, Jerusalem. Derfor må vi bede om, at Jesus må være Herre i Jerusalem og i menneskers hjerter. Det gælder jo alle, som kender Jesus, at vi bliver nødt til at slippe vores afguder, der hvor vi vælger vores egen i stedet for Guds vej. Vi er alle et genstridigt folk: jøder, kristne, muslimer, hedninger mv., men Jesus kalder os til at give os over til ham og adlyde det, Helligånden lægger os på hjerte, og som er bekræftet i hans ord. Det betyder også, at vi ikke skal være imod mennesker af andre religioner, men vi skal være så stærke i vores egen kærlighedsrelation til vores Himmelske Far, at vi kan elske mennesker. Og sige nej tak til at tilbede andre guder, andre ting, som holder os væk fra den vej, Gud Fader ønsker for os.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Gud opflammer sit folks hjerter til at bede for Jerusalem som aldrig før
Kristne fra Kina til Tyskland og fra Kenya til Brasilien løfter disse år deres stemmer i inderlig forbøn sammen med Jesus. Beder på vegne af Jerusalem og dens indbyggere, både jøder og arabere, som svar på det, der sker i verden i dag og i overensstemmelse med Guds ord (Salme 122: 6-7).
Slut dig til millioner af troende, der verden over er forenet i Bøn for Fred for Jerusalem
Det bliver et kraftfuldt øjeblik, når hundrede af millioner af kristne fra bogstavelig talt alle verdenshjørner (300.000 kirker i 175 lande) forenes i Dagen til Bøn for Fred for Jerusalem (DPPJ) den 6. oktober 2013. En dag, der hvert år sættes til side, så kirken kan samles og bede for Jerusalem. Dette bønnekald kommer fra mere end 1.200 verdensledere. Se en liste på daytopray.com
Du kan gøre en mærkbar forskel ved at bede om, at Guds kraft og hans fred skal oversvømme gaderne i Jerusalem. Du kan være med til at bede, mobilisere og involvere dig. Gerne sammen med din menighed, fællesskab og/eller bedegruppe. Dagen for Bøn for fred for Jerusalem er ikke en begivenhed begrænset til ét fysisk sted, men snarere en verdensvid festdag, når lokale kirker beder for Jerusalem som en del af deres gudstjeneste, i overensstemmelse med Salme 122:6 ”Bed om fred i Jerusalem. Må det gå godt for dem som elsker/beder for byen”.
Lad os i Danmark bruge denne anledning til at forstå, hvad Gud kalder os til. Hvis vi vil se Guds velsignelse og nærvær i vores byer og i vores land, så lad os stå sammen om at bede for fred for Jerusalem – søndag den 6. oktober 2013.

”Stop op, og hør, hvad jeg har at sige til dig, Israels folk”

Læs mere på daytopray.com, hvor du finder danske materialer, eller gå ind på facebook.dk/dagentilboen.
For yderligere information eller hvis du ønsker at tilmelde dig og din kirke/bedegruppe, kontakt Betina Enemark på tlf. 20776367 eller via e-mail info@breakthrough.nu


Artiklen fortsætter efter annoncen: