Død mand blev levende efter 45 minutter

Lawrence Yahle ville ikke acceptere, at hans far var død.
Lawrence Yahle ville ikke acceptere, at hans far var død.

Lawrence bad for sin far og ville ikke acceptere, at han var død. Pludselig kom hjerterytmen tilbage. CNN bragte historien og viste den spillevende eks-afdøde sammen med familien og hjertelægen, som erkendte, at der var sket et under.

– Din far har en hjerterytme! råbte præsten efter den syttenårige, som netop var gået ud af rummet, hvor den døde lå.

45 minutter efter at en 37-årig mekaniker fra Ohio blev erklæret død, bad hans søn for ham, og hans hjerte startede igen. Lægen erkender, at det var er mirakel.

Du skal ikke dø i dag

– De havde været i gang med ham i 45 minutter, og alle lægerne og sygeplejerskerne kom ind i rummet. De sendte os ind i et konferencerum. De sagde ikke noget.
Vi vidste bare, at de ville erklære, at han var død, fortalte sytten-årige Lawrence Yahle til CNN.
De så bare tomt på os, og alle havde tårer i øjnene. Af en eller anden grund tænkte jeg bare: ”Han er 37 år gammel, han har aldrig haft hjerteproblemer. Han ligger ikke død inde i det rum, fortalte Lawrence, og fortsætter:
– Jeg gik tilbage til rummet, og der var min præst. Vi havde bedt inde ved siden af. Da jeg stod i døren var det, som om noget fik mig til at pege på ham, og jeg sagde: Far, du skal ikke dø i dag.”

Han har en hjerterytme!

– Derefter stod jeg der bare i nogle få minutter og begyndte så at gå tilbage til konferencerummet for at trøste min mor og mine søstre og alle de andre.Men jeg have bare taget tre skridt, da min præst kaldte.
Han så på mig og sagde: ”Lawrence, Lawrence, din far har en hjerterytme!”.
Så jeg fik fat i dem fra konferencerummet og gjorde alle glade med den nyhed. Det var fantastisk, fortæller Lawrence til CNN.

Den 37-årige mekaniker Tony Yahle kom tilbage til livet efter at have været død i 45 minutter - tilsyneladende uden mén.
Den 37-årige mekaniker Tony Yahle kom tilbage til livet efter at have været død i 45 minutter – tilsyneladende uden mén.
Et mirakel

Da Tony Yahles hjertelæge, Raja Nazir, blev interviewet af ABC News, kunne han bare sige, at det var et mirakel.
– Jeg har aldrig set noget lignende, så jeg kalder det et mirakel. Da jeg så al den elektriske aktivitet, blev jeg forbavset. Jeg troede, at vi havde gjort noget nyt for at genoplive ham.
Raja Nazir studerede monitoren og konstaterede, at pulsen ganske langsomt satte i gang igen.
Begivenheden fandt sted den 5. august. Lægerne troede, at Tony Yahle ville have brug for en hjertetransplantation eller blive hjerneskadet for resten af livet. Men Tonys helbred har været i top, siden han kom tilbage til livet.

Svar på bøn

Tonys hustru, Melissa, som er uddannet sygeplejerske, opdagede, at han ikke trak vejret natten til den 5. august. Hun prøvede sammen med Lawrence forgæves at give ham livreddende førstehjælp, indtil ambulancen ankom. Først efter flere forsøg med en hjertestarter lykkedes det at få hjertet i gang igen.
Men på hospitalet gik hjertet i stå igen, og efter 45 minutters genoplivningsforsøg opgav lægerne at redde Tony.
– Vi så på hinanden. Vi havde givet ham al den medicin, vi har at give. På et eller andet tidspunkt må man bare opgive, fortæller Nazir.
Hjertelægen betegner episoden som uforståelig. Men Lawrence og folk fra kirken, der bad for Tony, oplevede et mirakel, siger Melissa.
Bodil