Præstepar til Etiopien for ELM

Sognepræst Henrik Højlund og hustruen, Margrethe, er rejst til Etiopien for at arbejde der i hhv.  seks og tre uger.
Sognepræst Henrik Højlund og hustruen, Margrethe, er rejst til Etiopien for at arbejde der i hhv. seks og tre uger.

Præst og forfatter Henrik Højlund er sammen med sin hustru Margrethe rejst til Etiopien i seks uger. Henrik underviser, og Margrethe er involveret i børnearbejde i landet.

Præsteparret Henrik og Margrethe Højlund fra Løsning arbejder pt. i Etiopien for Evangelisk Luthersk Mission.

Den16. oktober rejste Henrik og Margrethe Højlund til Etiopien for Evangelisk Luthersk Mission (ELM) til en korttidstjeneste i den Etiopiske Evangelisk Lutherske Kirke.
De bor nu i Asella, hvor Henrik i halvanden måned skal undervise på kirkens præsteseminarium. Margrethe skal i tre uger være tilknyttet børnearbejdet ”Compassion”.

Vil inspireres

Henrik Højlund er kendt af mange i Danmark som kirkelig debattør og formand for Evangelisk Luthersk Netværk. Margrethe er uddannet psykolog.
– Engagementet i kirke og mission herhjemme medfører meget lyst til at være med i kirke og mission andre steder i verden.
– Vi har et ønske om at møde kristne fra andre dele af den globale kristenhed, blive inspireret, se deres liv og tro. Vi har en forventning om, at vi modtager mere inspiration, end vi giver. Og så forventer vi helt klart at møde det uventede, fortæller præsteparret.

Samarbejde med Sverige

ELM-Sverige står for hovedparten af det praktiske og økonomiske i forbindelse med udsendelsen. ELM-Sverige er ELM-Danmarks faste samarbejdspartner omkring ydre mission, herunder arbejdet i Peru.

Bibelsk kristendom

Landssekretær for ELM, Peder Ø. Jensen udtaler :
– Fra ELM Danmarks synsvinkel glæder vi os over dette samarbejde med en central fortaler for bibelsk kristendom i Danmark; den form for kristendom, som vi også ønsker at stå for i ELM. Og vi er glade for, at det også er en mulighed for at forny kontakten til den lutherske kirke i Etiopien, hvor vi tidligere har haft missionærer.
Den Etiopiske Evangelisk Lutherske Kirke (EELC) har ca. 20.000 medlemmer og er udsprunget af en missionsindsats af svenske og danske missionærer udsendt af ELM-BV i en periode på hen mod 100 år.
Bodil