Tvungne aborter og 37 millioner ungkarle

Kinas et-barnspolitik har i 33 år ført til kønsbestemte drab og tvungne aborter. Det  må stoppe, lyder det fra aktivister som kongresmedlem Chris Smith, New Jersey (indsat foto).
Kinas et-barnspolitik har i 33 år ført til kønsbestemte drab og tvungne aborter. Det må stoppe, lyder det fra aktivister som kongresmedlem Chris Smith, New Jersey (indsat foto).

Kina håndhæver stadig etbarnspolitikken med al dens vold og kvindeundertrykkelse.

Det er nu 33 år siden, Kina indførte etbarnspolitikken, som krænker menneskerettighederne for millioner af forældre og børn.

Kongresmedlem Chris Smith fra New Jersey tog initiativ til at markere etbarnspolitikkens 33-årsdag den 25. september.
– Det er en grusom og inhuman politik, den værste overtrædelse af menneskerettighederne i verden i dag. Ingen anden regering har en politik, der systematisk straffer, udnytter og øver vold mod kvinder i så stor skala, siger Chris Smith.

Kønsbestemte aborter

Kvinder kan tvinges til at abortere helt frem til niende måned, hvilken ind imellem koster dem livet, fastslår Smith.
Reggie Littlejohn fra Women’s Rights Without Frontiers (Kvinders rettigheder uden grænser) hævder, at etbarnpolitikken stadig håndhæves:
– Et ægtepar kan måske få tilladelse til at få barn nr. to – men hvis de ikke også får en fødselstilladelse, kan moderen stadig blive tvunget til at abortere. Og da kulturen foretrækker drenge, medfører det ofte abort af pigefostre.
Der er nu 37 mio. flere mænd end kvinder i Kina. Det fører til kvindehandel og voldtægt. Men kommunistpartiet praler af, at de har ’forhindret fire millioner liv’, siger Littlejohn.

Systematisk kontrol

Alle kvinder skal indhente en ’fødselstilladelse’, før de bliver gravide. Ugifte gravide bliver tvunget til abort, og systemet kontrollerer alle kvinder i den fødedygtige alder. Anonyme informanter holder øje med deres medborgere.
– De gravide, som trodser forbuddet, bliver som regel tilbageholdt og slået. Hvis en gravid kvinde går under jorden, kan det gå ud over hendes slægtninge. Og de familier, som gennemfører en ’uplanlagt’ graviditet, kan blive straffet med bøder på op til ti gange en årsløn, siger Chris Smith.

Ungkarle-samfund

– Der fødes mere end 120 drenge for hver 100 piger. Kina er et ’ungkarle-samfund’ af mænd, som ikke kan gifte sig. Det fører til kriminalitet, kvindehandel og prostitution. Samtidig er etbarnspolitikken skyld i en voldsomt øget selvmordsrate blandt kinesiske kvinder, slutter Chris Smith.