Mors bøn frelste Ian fra død og helvede

Ian surfede ved øen Mauritius, da han blev angrebet af giftige vandmænd.
Ian surfede ved øen Mauritius, da han blev angrebet af giftige vandmænd.

Ateisten Ian McCormick blev bidt af giftige vandmænd og vidste, at han skulle dø. Men i et syn sagde hans mor til ham, at Gud ville tilgive ham. Ian oplevede helvede. Derefter så han Jesus, som sendte ham tilbage til jorden for at fortælle om sine oplevelser – og fordi hans mor hjemme i New Zealand skulle vide, at han var blevet frelst.

For ateisten Ian McCormack handlede livet om rejser, surfing, fester og kvinder. Men så døde han og oplevede helvede, før han mødte Jesus.

For 28 år siden svømmede den da 26-årige Ian McCormach ud for den afrikanske ø Mauritius, da han blev angrebet af fem giftige vandmænd. De stak ham i armen, som straks svulmede voldsomt op.
Herefter var der nogle lokale fiskere, som hjalp ham op i deres båd og senere tilkaldte en ambulance.

De sorte blegnede

Ian vidste godt, hvor farligt det var. De sorte fiskere, der var sammen med ham, blev helt blege, da de så ham blive angrebet. Én enkelt af disse vandmænd kan nemlig dræbe et menneske på tre minutter, afhængig af, hvor man bliver stukket.
Ian var totalt lammet, da han blev kørt til hospitalet i en ambulance. Han var rigtig bange og vidste, at han skulle dø.

”Gud vil tilgive dig”

Mens Ian lå i ambulancen og tænkte, at han skulle dø, så han i et syn sin mor for sig. Hun sagde til ham, at Gud ville tilgive ham. Ians mor var kristen, og hun havde fået et syn hjemme i New Zealand, hvor Gud viste hende, at Ian var ved at dø.
Ian bad nu et fadervor – og kom til bønnen ’forlad os vor skyld, som vi forlader vore skyldnere’. Der var særlig to mennesker, som han bare ikke kunne tilgive. Men han forstod, at Jesus ville have ham til at gøre det alligevel.
– Jeg tilgav dem og jeg følte en fred, selv om jeg stadig var lammet, fortæller han.
Lægerne på Victoria Hospital i Quatre Bornes gav Ian insprøjtninger med modgift i forsøget på at redde hans liv. Men det gjorde ingen forskel.
Til sidst lukkede Ian øjnene, for han var meget træt. På det tidspunkt var han bare lettet, fordi han liv var endt. Han hørte selv, at hjertemaskinen standsede. Og lægerne erklærede ham død.
– Elektrokardiagrammet viste en flad linje. Det blev helt mørkt. Jeg tænkte, at det var en strømafbrydelse, og jeg ledte efter en lyskontakt. Men jeg kunne ikke føle min krop. Jeg blev skrækslagen over, at jeg var i live uden for min krop. Hvor var jeg?, fortæller Ian.

”Han fortjener helvede”

– Jeg følte, at der var en intens ondskab. Det var en åndelig ondskab, som stirrede på mig. Der var én, som skreg ’Hold mund’.
Jeg havde ikke sagt noget, men den onde må have kunnet høre mine tanker.
– Den mand fortjener at være her i helvede, sagde én.
Men jeg havde ikke troet på helvede. Hvis det var til, burde det være et festligt sted, mente jeg før i tiden. Men nu blev jeg klar over, at Gud havde ret til at sende mig der.
Så huskede jeg, at jeg havde bedt til Jesus i ambulancen. Nu kom der et strålende lys til syne, og det løftede mig op. Jeg kendte ikke Bibelen den gang, men der står i Salme 23 ”…skal jeg end vandre i dødsskyggens dal, jeg frygter ej ondt, thi du er med mig…”, forklarer Ian og fortsætter:
– Derefter kunne det onde ikke nå mig mere.

Mødte Gud i himlen

– Jeg blev løftet opad og kom op gennem en smal tunnel. Her var det trøst og fred fra Gud, der mødte mig.
Jesus sagde til mig: ”Jeg er fredsfyrsten”.
– Jeg så, at min hånd var helt gennemsigtig, men så kom jeg ud af tunnellen, og jeg så Gud i hans herlighed. Han spurgte mig, om jeg ville vende tilbage.
– Jeg sagde: ”Vende tilbage?!” Det havde jeg ikke spor lyst til!
Jeg vidste ikke, om jeg var ude af kroppen eller det hele foregik i min hjerne. Men jeg ved, at jeg var erklæret død i 15-20 minutter – og da jeg vågnede op igen, lå jeg i kapellet! fortæller Ian.

Jesu blod renser os

– Gud sagde til mig: ”Gud er lys”. Og jeg forstod nu, at jeg havde været i helvede.
Men Gud kendte mit navn. Jeg trak mig tilbage fra ham, fordi jeg var bange. Men det var som om kærlighed og accept bølgede imod mig fra ham – og det dækkede mig.
Jeg fortalte Gud om mine synder. Jeg havde forbandet Gud og levet i seksuel synd.
Men det var som om der for hver synd bare var mere kærlighed og nåde. Gud mindede mig om, at Jesu blod renser os fra al synd.
Guds lys fyldte mig, og jeg fik lov til at se ind i lyset. Jeg følte, at lyset helede mit hjerte.
Så så jeg Jesus med hænderne rakt ud imod mig. Han lignede et menneske, men lyset kom fra ham, og jeg kunne pludselig se, hvordan hele universet kunne være kommet fra ham.
Det var et strålende lys. Jeg havde ikke læst om det i Bibelen dengang, men det står i Johannes Åbenbaring.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Så den nye jord

– Det var et hvidt lys, og jeg følte mig ren og nyfødt, og jeg ville bare se Jesu ansigt.
Jeg græd af lykke. Men Jesus holdt hånden frem foran mig, så jeg ikke kunne se ham. Så viste han mig marker og et landskab, som lignede paradis. Det var Jesu herlighed.
Det lignede mit hjemland, New Zealand, men det var en ny jord, husker Ian.

Tilbage for mors skyld

”Vil du blive her eller vende tilbage”, spurgte Jesus mig.
Jeg ville blive der, for der var ingen i hele verden, der elskede mig.
Men Jesus viste mig min mor. Og jeg tænkte, at jeg ikke kunne være bekendt at blive, for så ville hun tænke, at jeg ikke var frelst, da jeg døde. Så jeg bestemte mig for at vende tilbage for hendes skyld.
Jesus sagde til mig, at jeg også skulle fortælle andre om ham og hans kærlighed.

Lægen fik et chok

Der var en indisk læge, som stod og stak mig i foden i lighuset, som om jeg bare var en død kødklump. Han ville være helt sikker på, at jeg var død.
Jeg rørte på mig, fordi jeg mærkede, at lægen stak mig. Han fløj næsten op i loftet. Han fik simpelthen et chok, da han så, at jeg kiggede på ham.
Og så forsvandt lægen meget hurtigt ud af lighuset. Jeg så ham aldrig igen. Men han havde ikke været i gang med at genoplive mig, som om det havde været et hjertestop, for det her var en dræbende gift. Lægerne var jo helt sikre på, at jeg var stendød.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Lammelsen forsvandt

Senere fandt Ian ud af, at han havde været død i 15 minutter. Men det første han opdagede, da han vågnede, var, at han var lammet fra halsen og ned, og han bad Gud om hjælp.
– Så snart jeg gjorde det, var det som om jeg blev ramt af et elektrisk stød. Der var bølger af kraft og varme, som gik lige igennem mig, og inden for et par timer var jeg helt helbredt.
Dagen efter kunne jeg selv gå ud fra hospitalet, fortæller Ian.

”Fortæl det til andre”

– Gud sagde til mig: ”Læs Bibelen, min søn”.
Gud sagde også, at jeg skulle fortælle min familie og tusindvis af andre mennesker om min oplevelse. Og Gud gav mig kærlighed til andre mennesker, fortæller Ian McCormich om de begivenheder, der ændrede hans liv radikalt for 28 år siden.
Han har siden været missionær i Borneo og Singapore og forkynder nu evangeliet i kirker, skoler og universiteter over hele verden.
Ian er gift med Jane og de har tre børn.

Ian McCormack, som nu er evangelist, ses her sammen med sin canadiske hustru, Jane, og to af parrets tre børn.
Ian McCormack, som nu er evangelist, ses her sammen med sin canadiske hustru, Jane, og to af parrets tre børn.