Velsign din fortid og fremtid hver dag

Modelfoto.
Modelfoto.

Brev:

Hvad kan frygt og bekymring forårsage?

Kære Orla Lindskov
Jeg har læst flere gange, at du har svaret på spørgsmål, der handlede om bekymring og om frygt.
Jeg må nok sige, at jeg er familiemæssigt belastet af frygt og bekymring. Jeg føler, at denne familiemæssige belastning påvirker mit helbred i meget dårlig retning.
Min far drak meget, og hver gang han fik løn, brugte han mange penge på drikkeri. Det bevirkede, at min mor var kronisk bekymret for vores økonomi. Hun frygtede, at der mod slutningen af måneden ikke skulle være nok penge til husleje, mad og tøj til os børn.
Min mor led af gigt, kronisk fordøjelsesbesvær og havde i perioder problemer med hovedpine. Jeg oplever, at jeg døjer med nøjagtigt de samme lidelser, som min mor havde.
Jeg synes også, at jeg har overtaget hendes frygt og bekymring. Det er nok det, man i dag kalder for en social arv. Jeg ønsker selvfølgelig at slippe af med min sociale arv.
Jeg synes også, at min livskvalitet er blevet forøget, efter at jeg har fået Jesus Kristus ind i mit liv. Jeg er en mand på 52.
Min far var god mod os børn. Han passede sit hårde arbejde. Men det var, som om han ikke forstod, at han var årsag til, at vi tre børn voksede op i et miljø af konstant frygt og bekymring. Det var, som om der hver dag var noget trykkende over vores hoveder. Det tryk lider jeg stadigt under.
Mine tænder er ved at blive dårlige. Kan det hænge sammen med min frygt og bekymring?
Hvad kan frygt og bekymring forårsage i det hele taget?
Vil du godt bede for mine tænder og sende mig en salvedug?
Hvordan er sammenhængen mellem frygt og bekymring? – Jeg kan have svært ved at skille de to ad.
Jeg håber, at du svarer på mit brev, da det er vigtigt for mig at få disse spørgsmål vendt sammen med dig.
M.v.h. En ny kristen

Svar:

Velsign din fortid og fremtid hver dag

Kære ny kristen
Jeg har bedt for dine tænder og for din situation i sin helhed. Jeg har også sendt dig den ønskede salvedug, som du evt. kan lægge under din hovedpude.
Jeg vil starte med at svare på dit spørgsmål om sammenhængen mellem frygt og bekymring. Den sammenhæng kan nok anskues på flere forskellige måder. Men jeg ser det på denne måde, meget kort sagt: – Frygt fører som regel til bekymringer.
Du spørger også om, hvad frygt og bekymring kan forårsage?
Jeg talte på et tidspunkt med en læge, og vi kom til at tale om virkningen af frygt og bekymring. Han sagde noget, som jeg aldrig har glemt, nemlig dette:
– ”Halvfjerds procent af alle de patienter, der kommer til mig, kunne kurere sig selv, hvis de blot kunne blive fri for deres frygt og bekymring.
Men, sagde lægen, jeg ned-vurderer ikke disse patienter. Deres frygt og bekymring er nemlig at regne for en reel sygdom, og er hundrede gange mere alvorlig, da frygt og bekymring jo ikke kan opereres væk, og på den måde fjernes.
Nej, disse patienters frygt og bekymring sidder der og gnaver år ud og år ind. Det kan medføre nervøse forstoppelser, visse former for mavesår, hukommelses-svigt, søvnløshed, flere former for hovedpine osv.”
”Jeg ved, hvad jeg taler om” sagde lægen videre, ”jeg har selv lidt af den slags mavesår i tolv år. Mit mavesår var også forårsaget af frygt og bekymring.”
Du siger, at dine tænder er ved at blive dårlige, og du spørger, om det også kan hænge sammen med din frygt og bekymring?
Hertil vil jeg sige, at dårlige tænder kan have mange forskellige årsager. Men ifølge en amerikansk professor og tandlæge kan man godt få dårlige tænder af frygt og bekymring. Frygt og bekymring kan nemlig forstyrre legemets kalcium-balance, og det kan svække tændernes styrke.
Den amerikanske professor fortalte om en af sine patienter, som havde haft fejlfri tænder, indtil han begyndte at frygte og bekymre sig for hustruen. Hun var pludselig blevet ramt af en alvorlig, livstruende sygdom.
Hun blev heldigvis rask igen. Men under hendes sygdomsforløb fik han konstateret ni huller i tænderne. Som professoren beskrev det, var det huller, der så sikkert som amen i kirken var forårsaget af frygt og bekymring. Indtil hustruens sygdom havde han haft sunde og stærke tænder.
Den sociale arv kan være tung at bære på, som du skriver. Men man kan gøre noget for at bryde den, og der er mennesker, for hvem det er lykkedes:
Start hver dag i bøn med at lukke fortiden og fremtiden ude. Det gør du ved at velsigne din fortid og din fremtid i Jesu Kristi navn.
Det er nemlig sådan, at det, du velsigner i Jesu Kristi navn, vil ophøre med at kunne skade dig. Sker det ikke med det samme, vil det ske lidt efter lidt, når du velsigner din fortid og din fremtid hver morgen med udholdenhed.
Her er for øvrigt en åndelig lov, og den lyder, at det eller den eller dem, du velsigner i Jesu Kristi navn, vil ikke kunne skade dig. Det er derfor, Jesus sagde, at vi skal velsigne dem, der forbander os, at vi skal velsigne vores fjender, ja, vi skal velsigne enhver fjendtlig situation, vi måtte komme ud for.
Med venlig hilsen
Orla Lindskov

Min oplevelse:

Kære Orla Lindskov
Jeg har glemt at fortælle dig, at efter jeg i vinter fik en salvedug fra dig, er mine smerter væk, og min førlighed vender langsomt tilbage i mine fingre. Mine fingre, ja, hele min hånd har været meget smertende på grund af gigt. Jeg takker Gud for hans godhed og dig for din hjælp.
Hilsen fra
– En fhv. gigtpatient

Min oplevelse:

Kære Orla Lindskov
Tak for forbøn for min græs pollen-allergi. Jeg var til forbøn hos dig en søndag i Allerød.
Da du bad for pollenallergien, var det som om allergien forsvandt ud af næsen på mig. Jeg er ikke træt mere, og jeg har fået det rigtigt godt. Min forårstræthed skyldtes altså allergien. Det er jeg nu helt overbevist om.
Nu vil jeg bare gerne have en salvedug til min mand.
Tak til dig i Jesu Kristi navn.
Kærlig hilsen S.


Artiklen fortsætter efter annoncen: