Grenov: ’I dag er en god dag for KD’

KDs leder, Stig Grenov, ser nu frem mod Christiansborg.
KDs leder, Stig Grenov, ser nu frem mod Christiansborg.

Kristendemokraterne kom styrket ud af både kommunal- og regionalvalget. Nu starter vejen mod Christiansborg, siger KDs landsleder.

Trods dårlige meningsmålinger og begrænset TV-dækning fik Kristendemokraterne alligevel fremgang både regionalt og kommunalt.

– Det er en god dag, skrev KDs landsleder Stig Grenov efter valget, som trods dårlige meningmålinger gav KD en samlet fremgang.
– Begge de to mål vi satte os for dette år er nået. KD er opstillingsparat til Folketinget, og vi har styrket vores repræsentation i kommunalt regi, siger landslederen.

På vej til Christiansborg

En positiv effekt af valgkampen er det, at KD nu er blevet kendt både gennem lokale blade og fra debatter på gymnasier og på vælgermøder.
Nogle steder svarer den procentvise udvikling ikke til stemmeantallet, fordi der i år var en større stemmeprocent end ved sidste valg. Fx kan man notere en tilbagegang på 0,1 procent i Region Midtjylland, hvor man samtidig havde en fremgang på hele 800 stemmer.
I Ringkøbing-Skjern Kommune gik KD frem med 2,6 procent point og i Hedensted med 0,7 procent point.
– Ingen må føle sig skuffet over, at udbyttet måske ikke afspejlede indsatsen. I har gødet jorden for det kommende folketingsvalg, fastslog Stig Grenov umiddelbart efter valget og opmuntrede medlemmerne til at se fremad mod større mål:
– Pust bare ud i weekenden. Men vejen mod Christiansborg starter i morgen. Håber at I tager den udfordring med – for Danmarks skyld.

Tilbagegangen stoppet

– Man kan godt sige, at tilbagegangen er stoppet, siger KDs organisatoriske næstformand, Bent Hansen.
Stemmetallet ved kommunalvalget gik frem med 2.306 i sammenligning med valget i 2009, mens regionalvalget viste en samlet fremgang på 2.083 stemmer, oplyser Bent Hansen.
– Mange vil snakke os ned, men vi ser resultatet som en lille sejr. Vi fik nok også nogle sympatistemmer, fordi KD blev væltet ud af DR, mener hovedbestyrelsesmedlem Michael Jensen.
Han peger på, at meningsmålingerne ofte ser dårligere ud end det endelige resultat for KD. I virkeligheden fik KD nemlig 9 procent flere stemmer end ved sidste regionalvalg og 19 procent flere end ved sidste kommunalvalg.