Birgit er nyvalgt til byrådet

Den 31. oktober var folkeskolelærer Birgit Jakobsen i TVSyd som kandidat for KD.
Den 31. oktober var folkeskolelærer Birgit Jakobsen i TVSyd som kandidat for KD.

KD fik en stemmefremgang på godt 200 i Hedensted, hvor Birgit Jakobsen afløser Fridtjof Stidsen. 

I Hedensted skal den 49-årige folkeskolelærer Birgit Jakobsen nu repræsentere KD i byrådet.

– Kristendemokraterne (KD)har haft et rigtig godt valg, fortæller Birgit Jakobsen. Vi fastholdt vores mandat, og vi har endda haft en stemmefremgang fra 2,5 procent til 3,2 procent i forhold til sidste valg. Det svarer til en fremgang på 220-230 stemmer.

Bred konstituering

I Hedensted skal byrådet nu bestå af 13 Venstre-folk, otte Socialdemokrater og en SF’er – samt Birgit Jakobsen for KD.
Folkeskolelæreren fra Rask Mølle skolen i Hedensted var spidskandidat blandt KDs ialt ni kandidater. Hun afløser Fridtjof Stidsen, som har valgt at stoppe efter 14 år i byrådet.
– Jeg regner med, at arbejdet i byrådet vil tage 15-20 timer om ugen, så det svarer til en halvtidsstilling. Men det er de helt indforståede med på skolen, fortæller Birgit Jakobsen, som har været ansat på Rask Mølle skolen siden 1999. Hun har tidligere været ansat som lærer både på en friskole i Vejle og i en privatskole i Horsens.

Kristne værdier

– Mit hjerte banker for de svageste, og jeg håber, at jeg kan blive talerør for dem. Her tænker jeg på de ældre, de handicappede og de socialt udsatte, men også de skolebørn, som har særlige behov, siger KD-politikeren.
Hun hører selv hjemme i folkekirken og er aktiv i det nye missionshus i Lindved, som samler 40 familier, og hvor 70 børn kommer i børneklub.
Privat er Kirsten Jakobsen gift med Karsten, som er svineproducent på fødegården. De har tre børn, hvoraf kun den yngste på 18 stadig er hjemmeboende.