KD står stærkt på Klippeøen

Bjarne Hartung Kirkegaard prioriterede valgkampen og stillede op til panelmøder i massevis - og det gav resultat.
Bjarne Hartung Kirkegaard prioriterede valgkampen og stillede op til panelmøder i massevis – og det gav resultat.

KD har ramt rigtigt med mærkesagerne, siger stemmeslugeren Bjarne Hartung Kirkegaard, som har siddet på KDs mandat på Bornholm i 28 af ialt 40 år.

Kristendemokraterne havde et rigtig godt valg på Bornholm med 3,7 procent af de afgivne stemmer.

Kristendemokraterne (KD) fik nøjagtig samme procentdel af de afgivne stemmer som ved sidste valg. Samtidig fik man et højere antal stemmer, fordi valgdeltagelsen gik op i forhold til sidste gang, forklarer stemmeslugeren Bjarne Hartung Kirkegaard fra Allinge.
Den 59-årige journalist fik hele 789 personlige stemmer af de ialt 941, som gik til KDs liste med fem kandidater.

Aktiv valgkamp

Bjarne Hartung Kirkegaard er ikke kommet sovende til resultatet. Faktisk blev tre ugers ferie afsat til valgkampen, og han har deltaget i mindst 35 panelmøder.
TV2 Bornholm inviterede til hele ni debatter i de sidste to uger før valget, og Bjarne Hartung Kirkegaard har taget de fleste af debatterne selv. De er så blevet sendt både fra kl. 17 og som genudsendelser.
– Vi skal ud til vælgerne. Det handler om nærvær og engagement. Man skal være ærlig – og man skal være med i debatterne.
Det er valgkamp i øjenhøjde, der virker, fastslår Bjarne Hartung Kirkegaard. KD har mange kernevælgere på Bornholm, men mange falder fra, så der skal hele tiden komme nye til. Dette valg var det 10. på Bornholm, hvor det er gået godt for KD.

KD har ramt rigtigt

– Bornholm skal være et godt sted at være, fastslår KD’eren og nævner partiets kerneværdier som bl.a. en familiepolitik, der skal sikre de bedst mulige rammer for folk i alle aldre.
KD kæmper også lokalt for foreningslivet og har et helt konkret bud på, hvordan politikken skal være på Bornholm. Det handler om at få et levende lokalsamfund, og det indebærer bl.a. fokus på trafikforholdene til øen.
– Vi har ramt noget, som folk tænker, og vi siger det klart. Vi taler om værdiorienteret vækst. Det betyder, at vi ønsker bedre forhold for fx detailhandelen og de lokale skoler. Men det handler også om medmenneskelighed og god forvaltning, siger Bjarne Hartung Kirkegaard, som selv er pædagog og tilkaldevikar som journalist på Bornholms Tidende.

Det nye byråd

I det nye byråd vil der være 12 Socialdemokrater, seks Venstrefolk, to Konservative, to fra Dansk Folkeparti, en Radikal, to fra Enhedslisten, en fra Bornholmerlisten samt Bjarne Hartung Kirkegaard fra KD.
– Vi var i valgforbund med Venstre, fortæller han. Hvis vi havde været i valgforbund med de konservative i stedet, kunne vi have fået et mandat mere. Men det havde de konservative allerede set komme, så derfor kom vi ikke med hos dem, siger Bjarne Hartung Kirkegaard.
Privat er han gift med Marianne. De har tre voksne børn og to børnebørn.
Ægteparret er aktive i folkekirken og Indre Mission i Allinge-Tejn.