Indien: 54 ekstremister frifundet

I denne flygtningelejr bor ofrene for forfølgelserne i Orissa. De skyldige er netop blevet frifundet af myndighederne.
I denne flygtningelejr bor ofrene for forfølgelserne i Orissa. De skyldige er netop blevet frifundet af myndighederne.

De 54 var anklaget for at have sat ild til en baptistkirke og 14 huse i julen 2007. Trods afgørende beviser frifandt retten i Phulbani dem på grund af ”manglende beviser”.
Den samme retsinstans har tidligere idømt syv uskyldige kristne fængsel på livstid for angiveligt at have myrdet hindulederen Laxamananada, hvis død satte gang i pogromerne i 2008. Formanden for Det Globale Råd for Indiske Kristne (GCIC), Sajan George, forlanger retfærdighed.
Den 30. oktober frifandt retten i Phulbani 54 ekstremister, som stod anklaget for at have sat ild til snesevis af huse samt en baptistkirke under urolighederne i julen 2007 i Kandhamaldistriktet. De 54 blev frifundet, selv om der rent faktisk fandtes bevismateriale. Derfor har Sajan George, formand for GCIC, nu sendt en opfordring om retfærdighed til Den Nationale Menneskerettighedskommission, skriver Dansk Europamission.
Bodil