Præst ført til brutalt fængsel

Den iransk-amerikanske præst Saeed Abedini er blevet overflyttet til et farligt iransk fængsel, siger en menneskeretsforkæmper fra American Center for Law and Justice.
– Rajai Shahr fængslet er et sted, hvor fanger bliver sendt hen for at forsvinde, for mange bliver myrdet af andre fanger, siger Jay Sekulow fra American Center for Law and Justice.
Der har været mange internationale fordømmelser af Abedinis fængsling, bl.a. fra Billy Graham, EU og Barack Obama.
Til gengæld er en anden kristen iraner blevet løsladt fra Evin fængslet i Teheran. Den 27-årige Mostafa Bordbar blev i juli idømt 10 års fængsel for forbrydelser mod den nationale sikkerhed, men han blev frikendt og løsladt den 3. november. Yderligere to kristne blev løsladt en måned før præsident Rouhanis tale til FNs generalforsamling i New York. Her lovede han at frigive 42 kristne fanger og 45 andre, som endnu ikke har været i retten, men det er ikke sket endnu. En uge før Bordbars frikendelse fik fire kristne opretholdt deres fængsling i lignende sager.
Bodil