Jeg var selv som den fortabte søn

Martin Servé Brunghart er kandidat for Venstre til byrådet i Kolding.
Martin Servé Brunghart er kandidat for Venstre til byrådet i Kolding.

Martin Servé Brunghart (32 år) er en af de yngre kandidater. Han er gift med Jeanette, sammen har de Annemai på 6 år og Frederik på 8 år. Han arbejder som byggeleder.

– Jeg er kristen og mener, der i den kristne tro er nogle værdier, vi alle kan gøre brug af i hverdagen, såsom ærlighed, næstekærlighed og ansvarlighed, siger han.

Hvilke tre mærkesager er vigtigst for dig?

– Børn og unge området.
Nyt liv i Kolding City
Bedre vilkår for virksomheder = flere jobs.

Undersøgelser viser, at danskerne har meget lidt tillid til politikeres integritet. Hvordan sørger du for, at man kan stole på dig som politiker?
– Jeg lover ikke mere, end jeg kan holde. Jeg mener, at vi som politikere skal melde klart ud til borgerne.
Vi skal ikke pakke tingene ind i kryptiske sætninger, men være ærlige og sige præcist, hvad det har af betydning for borgerne, når vi beslutter noget i byrådet. Med ærlighed kommer man længst.
– Skal kristendommen sættes over de andre religioner i Danmark? Hvis ja, hvordan konkret?

– Ja, det mener jeg. Vi er et kristent land, selv om det er svært at se det nogle gange, og det bør vi værne om.
Men jeg mener også, at vi skal respektere dem, der har en anden eller ingen tro, da vi har religionsfrihed i Danmark.
Jeg mener, at vi i højere grad i Danmark skal praktisere kristne grundholdninger/principper som næstekærlighed, hjælpe de svage og ærlighed.

– Hvilken bibelsk figur (bortset fra Jesus) inspirerer dig mest og hvorfor?
– Noah. Han var en mand der havde en vision, og han fulgte den. Han var ligeglad med, at andre ikke kunne se den vision, som han havde. Og selv om folk grinede af ham, var han tro mod det, som han havde fået lagt på sit hjerte.
Når jeg kigger på Noah, tænker jeg, at der er mange, der starter med at have en vision, men på grund af pres fra omverden ændrer deres vision. Og når de kigger tilbage, er de ikke glade, for det som de laver, var egentlig ikke det, som de ville.

– Hvilket politisk område, som er knyttet til din kristne tro, brænder du mest for? Hvorfor?
– Jeg tror på hjælp til selvhjælp. Vi skal hjælpe dem, som ikke kan, til at kunne, til at få succes. Og måske de kan være med til at hjælpe dem, der ikke kan, til at kunne.
Alle kan blive til noget. Det er vores opgave at hjælpe mennesker til succes.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Kan du give et eksempel på en enkelt politisk sag, du kæmper for, som kommer ud fra din kristne overbevisning?
– At vi i vores beslutninger har fokus på, at vi rammer så mange og så bred en borgergruppe, så der ikke er nogen, der glemmes i systemet.

– Hvordan lever du konkret med din tro i hverdagen?
– For mig er min tro en naturlig del af min hverdag. Om jeg er på arbejde eller til fodbold, lever jeg altid efter at behandle andre, som jeg selv vil behandles. Alle mennesker har værdi.
Det lyder måske banalt, men som byggeleder på forskellige byggepladser oplever man meget forskelligt, og det med at behandle andre ordentligt er ikke altid det, der står øverst på dagsordenen. Og som leder forsøger jeg altid at tale til menneskers potentiale.
Jeg forsøger at udleve min tro med handliger. Om søndagen kommer min kone, børn og jeg i Kirkeibyen i Kolding, hvor vi begge tjener som frivillige.

– Hvilken af Jesu lignelser har gjort størst indtryk på dig og hvorfor?
– Lignelsen om den fortabte søn.
På et tidspunkt i mit eget liv følte jeg mig som den fortabte søn, og når jeg læser lignelsen i Biblen igen, sidder jeg og tænker tilbage på mit eget liv, og hvordan jeg blevet taget imod med åbne arme og inviteret ind og med det samme følte mig hjemme.


Artiklen fortsætter efter annoncen: