Gud banker på

Af Anders Overgaard Udsendt som volontør af Impact
Af Anders Overgaard
Udsendt som volontør af Impact

For ca. 25 år siden blev et amerikansk ægtepar kaldet til at tage til Honduras. De startede på to heste med Bibelen i hånden og fortalte honduranerne om Jesus. Men Gud kaldte dem til at starte børnehjemmet Emmanuel, hvor de i dag er Mammi og Pappi for ca. 600 børn.

Jeg er volontør på børnehjemmet Emmanuel og arbejder med alle de her børn hver dag. Det er virkelig en kæmpe velsignelse, at børnene er havnet her. For langt de fleste ville alternativet ellers have været et liv på gaden i fattigdom eller et liv i et bandemiljø, hvor du hver dag skal se dig over skulderen. Her på Emmanuel får de kærlighed, mad, tøj på kroppen, og de får lov til at gå i skole og høre om Jesus. Børnene bliver ikke bare skånet for en forfærdelig barndom, de hører også om vejen til det evige liv med Jesus.

Her forleden blev alle volontørerne inviteret over for at høre Mammi og Pappis vidnesbyrd, om hvordan de er blevet kristne, og hvordan de blev kaldet til at starte Emmanuel. Det fik mig til at tænke på, hvad nu hvis de ikke havde valgt at følge Guds kald?

At de fulgte Jesus, da han sagde, de skulle gå, har gjort en enorm forskel i børenes liv. De her børn var højst sandsynligt endt i bander og for pigernes vedkommende ville der også være mange, der var endt med at sælge deres krop. Ja, mange havde nok ikke været i live den dag i dag.

Jeg blev virkelig bare bekræftet i, at den eneste rigtige vej at gå, er med Jesus. Som Johannes skriver i Johannesevangeliet 15.16, så har Gud udvalgt dig og mig til at gå ud og bære frugt. Det er ikke kun Pappi og Mammi, Gud har så store planer med. Det er også os. Vi er udvalgt af ham til at være kristne – Kristi efterfølgere.
Hører du, at Gud banker på din dør? Er du villig til at åbne og lade ham tage styringen? Hvis ikke vi åbner og følger hans vej, kan det have katastrofale følger for andre.