Om lidt er kaffen klar

Barratt Kaffebar i Oslo har oplært otte unge fra kirken. Barista-eleverne skulle bedømme forskellige typer kaffes smag og duft og fik et kursus i kaffens kultur og oprindelse. Bladet Korsets Seier beskrev det som en ”bønnestund”.
Barratt Kaffebar i Oslo har oplært otte unge fra kirken. Barista-eleverne skulle bedømme forskellige typer kaffes smag og duft og fik et kursus i kaffens kultur og oprindelse. Bladet Korsets Seier beskrev det som en ”bønnestund”.

For næsten hundrede år siden grundlagde Thomas Ball Barratt pinsemenigheden Filadelfia. Nu har han fået sin egen kaffebar i Oslo.
– Barratt Kaffebar åbnede den 20. oktober med kirkekaffe. Men den egentlige åbningsfest er 14. november, fortæller Michelle Kapstad til pinsemenighedernes blad Korsets Seier.
Indehaverne af den nye kaffebar på St. Olavsgate i Oslo håber, at den bliver et samlingssted både for folk fra menigheden, deres naboer og tilfældige forbipasserende – og at café-gængerne også finder vej ind gennem kirkedøren.

Kirkekaffens historie

Svenske Anna Braw har skrevet bogen Kirke-kaffe:boller, bønner og beretninger på baggrund af erfaringen fra både norske og svenske menigheder.
– Kirkekaffen var noget frivilligt, og det var som regel kvinderne, som stod for det. Det blev ikke ført til protokols, forklarer Anna Braw. Men før i tiden, da folk kom langvejs fra til gudstjenesterne, samledes man bagefter til skovtur på kirkebakken – og så sagde man ikke nej tak til kirkekaffen.
– Før i tiden var der også en vis konkurrence om, hvem der kunne lave den bedste kage til kaffen, men den konkurrence er heldigvis forsvundet, siger kirkekaffeksperten.
Bodil

Anna Braw har skrevet  en bog om kirkekaffens historie.
Anna Braw har skrevet en bog om kirkekaffens historie.