Kristent gaveprojekt truet

Ateister i USA vil ikke acceptere, at en kristen organisation indsamler julegaver på offentlige skoler.
Ateister i USA vil ikke acceptere, at en kristen organisation indsamler julegaver på offentlige skoler.

Ateister truer to offentlige skoler i USA med sagsanlæg, fordi de har bidraget til ”Operation Christmas Child”, arrangeret af den kristne nødhjælpsorganisation Samaritan’s Purse.

Formålet med Operation Christmas Child er at introducere fattige børn til kristendommen. Derfor er det imod forfatningen, hvis offentlige skoler støtter sagen, hævder American Humanist Association.

Evangelisten Franklin Graham leder nødhjælpsorganisationen Samaritan’s Purse, som indsamler legetøj i USA for at uddele det til fattige børn i andre dele af verden.
Nu truer ateistgruppen American Humanist Association (AHA) to skoler, som har tilladt børn at fylde kasser med julegaver til fattige børn, fordi kasserne også indeholder små traktater om Jesus.

’Bestikkelses-gaver’

– Kasserne med gaver er i virkeligheden bestikkelse. De presser de ulykkelige, fattige børn i udviklingslandene til at omvende sig til kristendommen, hævder ateistgruppen AHA i et brev til en skole i West Columbia, som havde åbnet dørene for gaveprojektet.
Gruppen hæfter sig ved, at der er bøger med kristne bønner, salmer og lignende i gavekasserne, og at en religiøs organisation burde nøjes med at søge støtte fra friskoler – ikke fra offentlige skoler.

Vil undgå dyr retssag

Inspektøren for skolen i West Colombia har nu meddelt, at man bryder kontakten med ”Operation Julebarn”. I et brev til forældrene skriver inspektør Renee Mathews, at skolen udviser stor forsigtighed for at undgå at skulle bruge penge på en retssag.
Mathews opfordrer i stedet forældrene til at selv at finde velgørende organisationer, hvis de og deres børn vil give nogen en gave.

Vi fejrer Jesu fødsel
Evangelisten Franklin Graham er leder af Samaritan’s Purse og Operation Julebarn.
Evangelisten Franklin Graham er leder af Samaritan’s Purse og Operation Julebarn.

Operation Christmas Child fastholder overfor avisen The Christian Post, at de holder fast ved det formål at fejre julens sande betydning, nemlig Jesu fødsel.
– Vores formål er at vise Guds kærlighed på en håndgribelig måde for fattige børn verden over. Vi giver skoæsker med gaver til børn, der har det svært, for at de skal vide, at de ikke er glemt, siger Franklin Graham om ”Operation Julebarn”.

500.000 frivillige

Selv om begge de offentlige skoler skulle afvise Operation Julebarn, vil julegave-projektet alligevel få skoæsker med gaver fra hele 3.700 opsamlingssteder i USA. Der er også hele 500.000 frivillige, som arbejder for sagen, fortæller Franklin Graham.
Operation Christmas Child samarbejder med lokale menigheder – og dermed kan kirkerne få kontakt med fattige børn i lokalområdet, siger Graham.

 


Artiklen fortsætter efter annoncen: