Laura synger om Lucia

Laura Kjærgaard Fotos: Søren Kjeldgaard Lea Sorth og Sfinx Film
Laura Kjærgaard
Fotos: Søren Kjeldgaard
Lea Sorth og Sfinx Film

Laura Kjærgaard, som blev kendt gennem X-Factor, synger sammen med andre kunstnere og kor i december om martyren Lucia for at støtte Danmissions hjælpearbejde for udsatte børn og kvinder.

”Jeg ønsker, at mine korsangere og publikum kan gå opløftede fra prøver og koncerter med en større forståelse af, hvem de selv, og hvem Gud er. At de må opleve det håb og den kærlighed, der knytter sig til gospelmusikken.”

Det siger X-Factor-sangeren Laura Kjærgaard. Hun deltager sammen med Copenhagen Gospelsingers i Luciastafetten, hvor kor over hele landet synger til fordel for Årets Lucia Indsamling arrangeret af Danmission.
Laura har sagt ja til at være ”ambassadør” for Danmissions arbejde for udsatte og fattige børn og unge.
”Børn og unge er vores fremtid, og vi må som voksne sørge for, at de bliver ordenligt klædt på til den.
Det gør en forskel, når folk vælger at se ud over egen næsetip. Det kan måske virke uoverskueligt for enkeltpersoner at hjælpe, men så er det vigtigt, at organisationer som Danmission tør gå foran,” mener Laura Kjærgaard.

Inspireret af sin mor

Inspirationen får den 29-årige korleder, sanglærer og tidligere X-Factor-deltager selv fra sine forbilleder: De amerikanske sangerinder Alicia Keys og Yolanda Adams, sine danske kollegaer og sin egen mor – for bare at nævne et par af dem, som har givet hende noget med på vejen.
Laura Kjærgaard har et blødt punkt for kvinder, som ikke lader sig slå omkuld af svære omstændigheder. Det handler om at gå igennem livet på en måde, som man kan være stolt af og samtidig have overskuddet til at række ud til andre.
Laura Kjærgaard ser op til mange af gospel- og soulmusikkens store solister, men hendes egen mor er det allerstørste forbillede. Hun har nemlig vist, hvordan vi kan tackle de svære ting, som møder os i livet.
Laura Kjærgaard fortæller, hvordan hendes mor, der er intensivsygeplejerske, i nogle år har arbejdet med hjertesyge børn i Afrika og snart rejser til Jamaica: ”Min mor er super dygtig til sit arbejde og har klaret sig alene med tre børn efter en skilsmisse. Det er hendes evne til at dele ud af sit eget overskud, der inspirerer mig til at give det videre, jeg selv tror på. Hun har vist mig, at hvis man brænder for noget, så skal man gå efter det.”

Lucia var en kristen martyr

Forbilledet for Årets Lucia Indsamling er Santa Lucia – den kristne kvinde, som i 1300-tallets Sicilien gav mad og håb til fattige og syge. På hovedet bar hun lys for at have begge hænder fri til at hjælpe.
Det er Santa Lucia og hendes gerninger, vi hylder 13. december med Luciaoptog.

For udsatte piger

– Årets Lucia Indsamling er Danmissions årlige landsdækkende indsamling. Målet er at give fattige og udsatte mødre mulighed for at give håb og handlemuligheder videre til deres døtre. Så døtrene får bedre uddannelse, mere indflydelse på deres eget liv og bedre mulighed for at tage vare på deres familie og være med til at udvikle samfundet, fortæller Tove Lind Iversen fra Danmission.
– Udover kor fra det ganske land er mange kirker og genbrugsbutikker med i Årets Lucia Indsamling. De sælger fx engle og skrabelodder og samler ind i forbindelse med Lucia-optog og julebasarer. Det er tredje år, Danmission holder Årets Lucia Indsamling.
Danmission er en frivillig organisation forankret i Folkekirken. Organisationen startede som et missionsselskab i 1821 og har idag mere end 8.000 frivillige over hele landet samt en årlig indtægt på 67,2 mio. kr.
Arbejdet støttes af staten, men drives hovedsageligt for privat indsamlede midler og overskud fra Danmissions genbrugsbutikker.
– Vores mission er at styrke den globale kirke, skabe fred og forståelse gennem dialog og bekæmpe fattigdom for mennesker i Afrika, Asien, Mellemøsten og Danmark, fortæller Tove Lind Iversen.
Man kan støtte indsamlingen med 100 kr. ved at sms’e ’lucia’ til nr. 1277.
Af Henri Nissen