Fanger synger Luciasangen

Louise Adrian dirigerer fangerne i Vridsløselille. De har indsunger ”Forbryderalbummet”.
Louise Adrian dirigerer fangerne i Vridsløselille. De har indsunger ”Forbryderalbummet”.

Fangekoret fra Vridsløselille Statsfængsel tager i år Santa Lucia med i sit program.

Fangekoret har eksisteret i 15 år, og i al den tid har de indsatte sunget hver søndag i fængselskirken. Men koret, som består af nuværende og tidligere fanger med lange fængselsdomme, får også udgang til at lave koncerter i kirker rundt i Danmark.
I år er de med i Luciastafetten, og dermed en del af Årets Lucia Indsamling. Formålet er at sørge for, at decembers mange Lucia-optog og koncerter ikke kun tænder lys og spreder varme i danske hjerter, men også giver mulighed for at give en hjælpende hånd og et håb videre til fattige og udsatte medmennesker ude i verden.
”Kormedlemmerne er enige om, at de med glæde vil gøre, hvad der er muligt for at løfte med i denne sammenhæng,” siger korleder Louise Adrian.
Karsten N. Jensen, der er indsat og med i Fangekoret, synes, det giver god mening at give bedre vilkår for fattige piger og kvinder og hjælpe dem til et bedre liv. ”De har ikke haft et valg som mange af os andre i den vestlige verden,” siger han.
Også børnekor, gospelkor og kirkekor over det ganske land er med i Luciastafetten.
På danmission.dk/lucia kan man se, hvilke kor, der er med i Luciastafetten.