Ra får gavn af indsamlingen

For du er dyrebar i mine øjne, højt agtet,  og jeg elsker dig. Esajas 43,4
For du er dyrebar i mine øjne, højt agtet,
og jeg elsker dig.
Esajas 43,4

Ra Dalen er kun 6 år og har endnu ikke mærket de strenge og urimelige krav, der er til piger og kvinder i Cambodja. Og for hendes mor, som hedder Ang Samol, er det allervigtigste da også, at hendes datter får mere frihed og bedre muligheder, end hun selv har haft. Moren blev tvunget til at forlade skolen efter 5. klasse og blev giftet bort som 15-årig. Og hun lærte, at hun ikke måtte grine højt, ikke måtte svare igen, at adlyde sin mand og ikke at skuffe andres forventninger, sådan som det kræves af den særlige ”lov” for piger og kvinders liv – kaldet Chbab Srey.
Årets Lucia Indsamling støtter kvinder som Ang Samol og hendes datter.
”Jeg vil kæmpe med alt, jeg har, for at min datter får en uddannelse, et job og en god mand. Ja, at hun får frihed til selv at vælge sin vej i livet,” siger Ang Samol.