Nej, Jesus var jøde, ikke ’palæstineser’

I KD den 30.10 findes en artikel med overskriften ”Jesus var jo egentlig palæstinenser”.

Det kan da godt være, den interviewede Najwan Darwish mener dette, men det er et bedrag, som KD’s læsere ikke skal vildføres med. For der har egentlig aldrig eksisteret en palæstinensisk stat.
Mandatområdet under britisk protektorat kaldtes for ”Palæstina”. Men der har aldrig eksisteret et land, der hed Palæstina! Ved første verdenskrigs fredsslutning i 1920 var der en fredskonference i Remo, hvor landet blev engelsk mandatområde under Folkenes Forbund.
Men i verdenshistorien har der aldrig været en palæstinensisk stat, ej heller en palæstinensisk grundlov, eller et land med dette navn. Der har heller ikke eksisteret et ’palæstinensisk’ folk, nation, regering, sprog, kultur eller møntfod.

Muslimer fik 72 pct.

Englænderne gav 72 procent af mandatområdet (Jordan) til muslimerne. I øvrigt findes der i dag 21 arabisiske lande, som alle er muslimske. Hvorfor vil de så absolut også tilegne sig Israel?
Gud i Himlen forbeholdt efterkommere efter Abraham og hans søn Isak dette land!
Navnet Palæstina forekommer første gang hos grækeren i Herodot i hans ”historiske” redegørelse ca. år 450 f.Kr. Navnet var ment som en hån mod jøderne, fordi Judas rige ikke kunne få bugt med filistrene (græsk Philestine) som dengang boede i den lidt større Gazastribe, end den er i dag.
Der findes i dag 21 arabiske lande, som til sammen har landområder, der dækker 13.635.321 millioner km2.
Israel har et område på kun 20.700 km2, svarende til Jylland. Kan man da ikke unde dem dette lille land?

Af Hans Kristian Neerskov