Krigstraumer og symptombehandling

KFUMs Soldatermission har etableret soldaterrekreation i tilknytning til KFUMs Soldaterhjem ved Holstebro Kaserne. Ën af beboerne i ën de fire små lejligheder, som udgør KFUMs Soldater Rekreation, oplyser, at det har betydning for ham, at han er tæt på Soldaterhjemmet og tæt på Kasernen, hvor der er folk ,som forstår ham.

Som jeg ser det, er den omsorg og hjælp, KFUMs Soldatermission der yder, kun symptombehandling og kan kun være det.
Modstandere af den danske krigsdeltagelse bør finde sammen og oprette soldater-rekretionsmuligheder i neutralt eller allerbedst i pacifistik regi, så de kan hjælpes ud af årsagen til deres lidelse: Den militære tankegang.
Danske slesvigere, som under 1. Verdenskrig var tvangsudskrevne solddater i den tyske hær, blev efter krigen aktive i fredsarbejde.
Vor tids krigsveteraner har – lokkede af høje lønninger – meldt sig som frivillige. Det er ønskeligt, at også de kan blive aktive for freden.
Henning Sørensen
Irisvej 17
8500 Grenaa