Tamilerne – de nye vinsække

Da jeg som dreng så min fars tårer i en dokumentar om jødernes lidelser under Hitler, fik jeg et inderligt forhold til det folk, som forstærkedes, da jeg blev omvendt til vor Herre Jesus Kristus, Guds evige, opstandne Søn og blev en lidenskabelig bibellæser.

Der er en pendant til den historie, som først for alvor gik op for mig 14/11.13 kl. 23, da jeg på tv så en ny dokumentar, denne gang om tamilernes ubeskrivelige lidelser under et mindst ligeså ondt regime i Sri Lanka. Forfærdelige optagelser fra filmen ”Blodbadet i fredszonen” blev vist – et blodbad, som den srilankanske regering i dag benægter.
(Sri Lanka er medlem af FN trods alt det blod, det har på samvittigheden).
Det var en film om moderne ”jødeforfølgelser”, læs: tamil-forfølgelser, ligeså grusomme, ja måske endnu grusommere. (Nazisterne vedgik deres mål med jødernes udslettelse, medens Sri Lankas nuværende præsident Mahinda Rajapakse og hæren benægter alt). Det såkaldte ”verdenssamfund” har været tavst, hvilket gør FN til en hyklerisk organisation.
Jeg havde allerede fået et særligt forhold til tamilske venner, til hvis familie de regner min kone og mig som medlemmer, men natten til fredag måtte jeg for alvor spørge Herren: ”Hvorfor skulle netop tamilerne sendes på min vej?”
Vi har i DK ca. 10.000 tamilere, langt de fleste er hinduer, kun en brøkdel er kristne. I USA for nylig var jeg i nogen tid optaget af ordet: ”Hæld ung (ny) vin på nye vinsække!” (Mk. 2:22), og jeg blev ved med at spørge Herren: ”Hvor er de nye vinsække?” (De gamle vrimler det jo med, fx i kirkerne). Er de flygtede tamiler måske sådanne nye vinsække, vi kan hælde evangeliets nye vin på? Herren véd det, og vi kan ikke bare skøjte ligegyldigt henover spørgsmålet. Og slet ikke efter den dokumentar!
Jørn Nielsen
H.C. Lumbyes Vej 159A
4700 Næstved