Arrestationsbølge i Iran

Amerikanske pastor Eddie Romero blev arresteret i Iran i oktober, da han protesterede mod tilbageholdelsen af fem kristne fanger. Nu er endnu flere kristne blevet fængslet i Iran i forbindelse med julen og nytåret.
Amerikanske pastor Eddie Romero blev arresteret i Iran i oktober, da han protesterede mod tilbageholdelsen af fem kristne fanger. Nu er endnu flere kristne blevet fængslet i Iran i forbindelse med julen og nytåret.

I løbet af julen og nytåret blev en gruppe på fem kristne iranere og en anden gruppe på fire arresteret, skriver Open Doors International.

I løbet af julen blev flere iranske kristne arresteret, skrev Mohabat News den 31. december 2013.

Nyheden om de nye arrestationer kom samtidig med offentliggørelsen af Verdensrangslisten, hvor Iran også i 2013 hørte til blandt de ti lande, hvor kristne forfølges mest.
Ifølge bladet Mohabat News den 31. december 2013 arresterede iranske sikkerhedsstyrker fire kristne konvertitter ved navn Sara Rahimi-Nejad, Mostafa Nadri, Majid Sheidaei og George Isaian i Karaj.

Arresteret under privat nytårsfest

Ifølge en rapport fra menneskeretsgruppen The Human Right Activists in Iran, var de kristne sammen hos Isaian for at fejre nytår, da civilklædte sikkerhedsfolk brød ind i huset. De slog de fire kristne og arresterede dem. Herefter blev de overført til et ukendt opholdssted.
Rapporten tilføjede, at både Isaian og hans gæsters huse blev gennemsøgt. Sikkerhedspolitiet beslaglagde også nogle af deres ejendele, bl.a. bøger, personlige noter, computere, cd’er, dvd’er, en satellit-modtager og selv familiernes fotoalbums.
Medlemmer af de fires familier ankom til Evin fængslet for at høre nyt om dem. Men fængslet sendte dem videre til efterretningsvæsenet.

Farlige højtider

Både jul og nytår er tratiditionelt højsæson for arrestationer af kristne. Det er her, de iranske myndigheder gennemsøger husmenighederne og arresterer de kirkegængere, som fejrer Jesu fødsel.
I løbet af juleugen blev en anden gruppe på fem kristne konvertitter arresteret. Faegheh Nasrollahi, Mastaneh Rastegari, Amir-Hossein Nematollahi, Ahmad Bazyar, og Mr. Hosseini var sammen i en husmenighed i det østlige Teheran, da de blev arresteret.

Presses til at lyve

Rapporter om forfølgelse af kristne i Iran peger på, at Det Revolutionære Råd i Karaj har idømt Hossein Saketi Aramsari et års fængsel. Han afsoner nu sin dom i Karaj Central prison.
Flere tidligere fanger fortæller, at de både direkte og indirekte blev presset til at lyve om deres forhold til andre lande. Politiet ville have dem til at bekende, at de havde modtaget penge for at udbrede kristendommen i Iran.
Det islamiske styre i Iran er dybt foruroliget over de mange i landet, som bliver kristne. Derfor gør de alt, hvad de kan for at modvirke udbredelsen af kristendommen.

Antikristen propaganda

Den iranske regering bruger alle midler til at lave propaganda mod kristne og husmenigheder og beskriver dem som en korrupt bevægelse. Det islamiske regime ser kristne som en sikkerhedsrisiko og vil ofte anklage dem for forbrydelser mod landets sikkerhed.