Danmission på finansloven

Nik Bredholt
Nik Bredholt

Danmission har – som den første missionsorganisation – fået en rammeaftale med Danida, som sikrer Danmissions arbejde med 14 millioner kr. om året i fire år.
Rammeaftalen betyder, at Udenrigsministeriet støtter Danmissions arbejde via finansloven med 14 millioner kroner om året. Aftalen løber fra nu og over 4 år frem til 31.12.2017 – med udsigt til, at den kan fornyes.
– Vi er taknemmelige for rammeaftalen, som er en anerkendelse af Danmission og vores tilgang til udviklingsarbejde. Vi kan selv prioritere pengene over en længere årrække og på tværs af de lande, vi arbejder i. Det gør vores indsats ude i verden mere effektivt. Vi kan arbejde både mere langsigtet, fleksibelt og strategisk, og vi skal bruge mindre tid på at skrive ansøgninger om tilskud, siger Nik Bredholt, som er programchef i Danmission.
Rammeaftalen omfatter Bangladesh, Cambodja, Egypten, Myanmar, Tanzania og Indien.
Danmission er en folkekirkeligt forankret organisation, og den kristne tro vil stadig være Danmissions særkende, selv om man arbejder med bl.a. fattigdomsbekæmpelse, siger programchefen.
Danmission skal dog stadig indsamle 20 procent oveni for at få bevillingen. De private gaver vil gå til fattigdomsbekæmpelse, mundtlig forkyndelse af evangeliet og religionsdialog.
Bodil