Udfordret til mission

En af de bedste kampagner Dan har været med til, foregik i Papua New Guinea. Her så han utrolige mirakler, som fx et ribben, der voksede ud, en blind præst, der kom til at se igen efter 16 år og en mand, der havde været døv i 24 år, kom til at høre igen.
En af de bedste kampagner Dan har været med til, foregik i Papua New Guinea. Her så han utrolige mirakler, som fx et ribben, der voksede ud, en blind præst, der kom til at se igen efter 16 år og en mand, der havde været døv i 24 år, kom til at høre igen.

Dan Ahlmann fra Esbjerg lever af at sælge tusindvis af bildæk i Danmark og Tjekkiet. Men det er bare et ”dækfirma”. Læs her, hvad han virkelig brænder for.

”Du er forretningsmand, men nu kalder Gud dig til at gå til nationerne…” Sådan sagde den afrikanske evangelist Tunde Bolanta, da han i 2009 pegede ned på Dan Ahlmann, som han ikke kendte. Siden er der sket en del…

Engang i oktober 2009 skulle Dan og Dorthe Ahlmann på en uges ferie. Selv om de var trætte og stressede, tog Dan med til et møde med den nigerianske præst Tunde Bolanta.
Under mødet pegede Tunde ned på Dan, som han ikke kendte, og profeterede bl.a.: ”Gud har brugt dig til at forkynde evangeliet i forskellige lande. Du er forretningsmand, men nu kalder Gud dig til at gå til nationerne…”
Det var rigtigt, at Dan havde været involveret i mission, bl.a. i en venskabsmenighed i Hviderusland. Men Dan tænkte på sin forretning: Hvordan skal jeg passe den, hvis jeg skal til at missionere for alvor i andre lande? Men Tunde fortsatte: ”Og når du adlyder Gud, vil det gå bedre med din forretning end nogensinde.”

Stærk oplevelse i Bangladesh

Et halvt år efter blev Dan inviteret med til et møde med Gospel Outreach i Vejle. Igen passede det dårligt, og han havde haft en hård uge.
Alligevel tog han fra Esbjerg til Vejle for at være med til mødet. Her talte han lidt med Per Hyldgaard om det store arbejde, som han aldrig havde hørt om før, og en måned senere ringede Per og inviterede Dan med til en kristen kampagne i Bangladesh i 2010.
– Det var en kæmpe oplevelse. Det blev det største kristne møde i Bangladesh’ historie. Vi så tusindvis komme til Jesus, og der skete masser af mirakler. På det sidste møde var der ca. 8.000 med! fortæller Dan begejstret.
– Efter kampagnen var der så mange nye kristne i et område ved Birganj, at der blev oprettet en ny kirke med 700 medlemmer. I dag er der over 1000 medlemmer, og det er den største kirke i Bangladesh, fortæller Dan.

10 kampagner

Bagefter var Dan med på andre kampagner i Burkina Faso, Papua New Guinea, Brasilien, Benin, Bangladesh igen og flere andre lande. Indtil videre er det blevet til ti kampagner, hvor tusindvis er blevet kristne.
Dan betaler selv sine rejser. Og firmaet – Ahlmann Dæk – ja, det kom faktisk til at gå bedre end nogensinde. Udover at sælge og skifte i tusindvis af dæk, er Dan også grossist i dæk i Danmark og Tjekkiet. Det sidste fik han også et fingerpeg om – ovenfra.

Kontakt til kristen familie i Tjekkiet

– Da jeg søgte Gud for at finde ud af, hvad jeg skulle, hørte jeg ordet Tjekkiet. Vi tog derned på ferie og satte en annonce i et kristent blad, som ligner Udfordringen.
Jeg fik derefter kontakt med en fattig kristen familie, som inviterede mig til at bo hos dem og sove i en af børnenes senge. De boede i en to-værelses, og da jeg havde spist den første morgenmad, havde de ikke flere penge.
– Jeg tænkte først, at jeg havde taget fejl og måtte se at komme hjem. Jeg ville give dem nogle penge og forsvinde. Men det viste sig, at manden var blevet fyret på sit job som sælger, og i stedet ansatte jeg ham, og vi kom i gang med at importere og eksportere mange tusinde dæk. Vi sælger også dæk til mange bilcentre i Tjekkiet.
Det har været en stor velsignelse både for os og for den familie, som i dag har deres eget hus.

Udfordret til at oprette en ny menighed

Dan, som nu er 41 år, er søn af Henning Ahlmann, en af de gamle kæmper fra den åndelige fornyelse i 70’erne og 80’erne.
Faderen var også leder af Kristne Forretningsmænd i Esbjerg. Ofte blev han opfordret til at oprette en ny menighed, men han afviste det og blev i folkekirken – også da to personer uafhængigt af hinanden mente, at Gud havde talt til dem om, at Henning skulle starte en menighed.
Men så profeterede den australske forkynder Ken Newton en aften i begyndelsen af 90’erne helt konkret:
”Jeg har set et billede af dig i min stue i Australien – Gud har kaldet dig til at starte en menighed, og det skal være – nu!”
Han kaldte Henning frem og spurgte derefter hvem, der ville stå bag denne mand. Omkring 20 gik frem. Så overgav Henning sig.
Sådan opstod menigheden Livets Kilde, som i dag har omkring 110 medlemmer, foruden en del besøgende, som ikke er medlemmer, samt mange børn i Esbjerg og Varde. Dans bror Frank er nu menighedens præst.

Dorthe bakker op

Dan mødte Dorthe for 17 år siden, da hun kom til Esbjerg fra Randers for at uddanne sig til grafiker. Hun arbejder stadig som grafiker i Skærbæk og lever med i Dans missionsarbejde. Hun har også været med i Sydamerika.
– Hvis jeg ikke havde fået det ord fra Gud, så havde jeg nok ikke selv fået den idé at rejse ud på kampagner. Jeg havde nok ikke troet, at det kunne lade sig gøre. Men det har vist sig, at det går fint. Dorthe bakker op, og jeg har nogle gode medarbejdere. Salget af vinterdæk og sommerdæk foregår især to gange om året – lige før det begynder at sne, og når sneen igen er væk. Ind i mellem er der ikke så meget at lave – og så rejser jeg ud med Per Hyldgaard og hjælper til med seminarer og praktisk tilrettelægning.


Artiklen fortsætter efter annoncen:De bedste minder

– Hvilke er de bedste kampagner, du har været med til?
– Så vil jeg nok sige Bangladesh, Benin og Papua New Guinea. Når det sidste land var specielt, var det fordi kampagnen nær var blevet aflyst.
Der var en vældig ballade, før vi kom. De kristne har aldrig holdt en kampagne sammen før. Men på et møde aftnen før kampagnen forsonede kirkelederne sig, græd og bad hinanden om tilgivelse. De næste dage så vi helt utrolige mirakler, som fx et ribben, der voksede ud, eller en blind præst, der kom til at se igen efter 16 år. En mand, der havde været døv i 24 år, kom også til at høre.
– I Benin blev vi flyttet til en by, som 20 år før var indviet til djævelen som woodoo-religionens fødested – af landets præsident! Derfor forsøgte woodoo-præsterne at forhindre kampagnen. Men nogle af dem overgav sig til Jesus. Og bagefter klagede de andre til borgmesteren over, at deres woodoo-kraft var brudt!
De kunne ikke længere komme i kontakt med deres onde ånder. De fæstningsværker, som de havde opbygget gennem mange år, var faldet sammen på grund af det kristne evangeliums kraft.
Det var en meget stor oplevelse at se dette gennembrud. Og jeg glæder mig altid til at se, hvad der sker på næste kampagne. Næste gang skal vi til Etiopien.