Libyens valg af sharia-lov bekymrer koptiske kristne

Egyptiske Ezzat Attalah blev anklaget for at missionere og døde i fængslet i Libyen.
Egyptiske Ezzat Attalah blev anklaget for at missionere og døde i fængslet i Libyen.

Sidste måned valgte Libyens nationalforsamling at gøre Koranen til basis for alle retsafgørelser. Derfor frygter landets kristne nu øget undertrykkelse, skriver Fox News.
Libyens koptere udgør omkring fem procent af befolkningen. De havde mulighed for at udøve deres tro under diktator Muammar Ghadaffi, men det er blevet sværere, siden muslimske fundamentalister overtog magten i landet.
– Islamisk lov er kilden til lovgivning i Libyen, og alle statslige institutioner skal rette sig efter det, hed det i en udtalelse kort efter afstemningen. Nu er en særlig kommite i gang med at revidere de eksisterende love for at sikre, at de er i overensstemmelse med sharia-loven.
Kristne udlændinge har været udsat for overgreb siden Ghadaffis fald i oktober 2011. Fire kristne egyptere er blevet løsladt efter at være arresteret for at missionere. Men en femte døde i fængslet. Venner af egypterne hævder, at det eneste ’kristne’, de gjorde, var at bære kors til brug i deres eget bønsliv.
Bodil