Mission Øst åbner søsterorganisation i Tyskland

Kim Hartzner (yderst tv.) og Otto Bernhardt (yderst th.) under et feltbesøg i Afghanistan. Foto: Mission Øst.
Kim Hartzner (yderst tv.) og Otto Bernhardt (yderst th.) under et feltbesøg i Afghanistan. Foto: Mission Øst.

Danske Mission Øst starter nu en søsterorganisation i Tyskland, hvor man arbejder tæt sammen med det tyske udenrigsministerium.

Hjælpeorganisation Mission Øst har netop etableret en ny søsterorganisation i Tyskland, Mission East Deutsch-land, med en række tyske politikere og finansfolk i bestyrelsen.

Den danske organisations tætte samarbejde med det tyske udenrigsministerium er årsagen til den tyske stats officielle anerkendelse, oplyser Mission Øst.

Officiel anerkendelse

Det sker yderst sjældent, at danske NGOer åbner nye kontorer og søsterorganisationer i andre EU lande.
Men myndighederne i Tyskland har netop meddelt Mission Øst, at man har tildelt søsterorganisationen i Tyskland, Mission East Deutschland, officiel status af velgørende organisation.
– Udvidelsen i Tyskland markerer en særdeles spændende udvikling for Mission Øst.
De tyske myndigheders anerkendelse af vores tyske søsterorganisation, Mission East Deutschland, er et meget vigtigt skridt i vores arbejde for verdens fattigste, udtaler generalsekretær for Mission Øst i Danmark, læge Kim Hartzner.

Støtte fra Tyskland

Siden 2010 har Mission Øst i Danmark modtaget i alt 7 mio. euro fra det tyske udenrigsministerium til projekter i Afghanistan og fra den tyske udviklingsbank gennem Patrip Fonden til et tværnationalt projekt i grænseområdet mellem Afghanistan og Tadsjikistan.
Den officielle anerkendelse indebærer, at Mission East Deutshcland kan modtage skattefradragsmæssige donationer i Tyskland og større støtte fra den tyske stat.
– Aftalen understreger det gode samarbejde, som Mission Øst har haft med det tyske udenrigsministerium og den tyske udviklingsbank om vores indsatser i Afghanistan og Tadsjikistan. Mission East Deutschlands målsætning er at fortsætte dette samarbejde. Samtidig vil organisationen også rekruttere nye medlemmer og indgå samarbejdsaftaler med private donorer og virksomheder i Tyskland, forklarer Kim Hartzner.

Erfarne politikere og finansfolk i ledelsen

Mission East Deutschland ledes af den 71-årige Otto Bernhardt, som var medlem af den tyske forbundsdag fra 1998 til 2009 for CDU. Han var i en periode finansordfører i CDU og rådgiver for forbundskansler Angela Merkel og har desuden ledet en række tyske banker. Bernhardt har arbejdet som frivillig for Mission Øst og har besøgt Afghanistan, Armenien og Nordkorea.
Viceformand i Mission East Deutschlands bestyrelse er Kim Hartzner (DK), Dr. Carl Hermann Schleifer, tidligere statssekretær i Schleswig-Holsteins finansministerium, er kasserer, og Dr. Anne Deter fra Finansministeriet i Berlin er bestyrelsens sekretær.
Blandt de øvrige medlemmer af bestyrelsen er ingeniør Carsten Wredstrøm (DK), som også er formand for bestyrelsen af Mission Øst i Danmark.

Fakta om Mission Øst

Mission Øst blev dannet i 1991 og arbejder med at yde akut nødhjælp og langsigtet udviklingshjælp i Afghanistan, Armenien, Burma, Nepal, Nordkorea, Rumænien og Tadsjikistan. Mission Øst er meget engageret i Afghanistan og er en af de få NGOer, som må arbejde i Nordkorea.
Mission Øst har hovedkontor i Hellerup og et kontor i Bruxelles for projekter, HR og international fundraising. Der er ca. 335 ansatte på verdensplan.
Læs mere på www.miseast.org og www.facebook/missionoest.


Artiklen fortsætter efter annoncen: