En uforglemmelig weekend for to

Af Lisbeth Thomsen Redaktionssekretær
Af Lisbeth Thomsen
Redaktionssekretær

Det var fredag eftermiddag, og min mand og jeg var på vej på weekend – alene. Det var efterhånden flere år siden, vi sidst havde været afsted uden børn, og efter nogle lidt hårde år med flytning og stress var det absolut på høje tid at pleje ægteskabet.

Vi havde reserveret værelse på et wellnesshotel i Nordtyskland og så begge frem til en afslappende weekend. Men ak, efter knap en times kørsel begyndte jeg at få det dårligt og havde hverken lyst til restaurant- eller wellnessbesøg. Efter ankomsten til hotellet fik vi en hurtig aftensmad, hvorefter jeg vaklede i seng – og overlod min mand til sit eget selskab.
– Jeg smutter ned i wellnesscenteret, sagde han, mens jeg mumlede god fornøjelse.
Kort tid efter var han tilbage igen.
– Det var hurtigt, bemærkede jeg halvt sovende, hvortil han svarede noget om mænd og kvinder i samme wellness- og saunaområde i Adam- og Eva-kostume, som det åbenbart var kultur i Tyskland.
Næste dag var jeg lidt bedre, og det blev til en lille gå-tur i den hyggelige by. Men længere rakte energien ikke, så da jeg midt på eftermiddagen igen gemte mig under dynen, besluttede min mand sig for at se en af de medbragte film på den medbragte laptop. Desværre passede stikket ikke, så han kørte ned til byen igen for at investere i en adaptor. Nu skulle man jo tro, at Nordtyskland var så vant til danske turister, at det var muligt at opspore sådan en tingest, men nej, og et par timer efter kom han tomhændet tilbage. Aftenen kunne han så tilbringe med at se på sin sovende kone og læse i den eneste medbragte bog – Bibelen.
Søndag var jeg i bedring, og vi pakkede sammen og kørte nordpå. For min del med virkelig dårlig samvittighed over i den grad at have skuffet min bedre halvdel… Ved grænsen stoppede vi for at handle lidt godt med hjem til børnene, og mens vi stod for enden af samlebåndet og pakkede varer i poser, hviskede min mand ind i mit øre: ”Jeg elsker dig”.

At få en kærlighedserklæring, når man føler, man mindst har fortjent det, er uvurderligt. Så ugens opfordring lyder: fortæl dine kære, at du elsker dem, når de absolut ikke føler, de har gjort sig fortjent til det. Fortæl din datter, at du elsker hende, når hun lige har ødelagt din yndlingshalskæde. Fortæl din teenager, at du elsker ham, når han lige har haft et raseriudbrud pga. en bagatel. Fortæl dine forældre, at du elsker dem, når de lige har sagt nej til at passe dine børn. Og fortæl din ægtefælle, at du elsker ham, når han har glemt en vigtig dato, dummet sig på jobbet eller købt den forkerte gave. Der er muligheder nok…
”Men Gud viser sin kærlighed mod os, ved at Kristus ofrede sit liv for os, mens vi stadig var syndere”. Rom. 5,8.