Aibidji hjælper børn i Armenien

Keld Møller Pedersen har været i Armenien 28 gange - og tager gerne afsted igen.
Keld Møller Pedersen har været i Armenien 28 gange – og tager gerne afsted igen.

Organisationen Aibidji støtter KFUM og KFUK i Armenien med bl.a. ungdomsarbejde og børnehaver, fortæller seniorvolontør Keld Møller Pedersen, der har været i Armenien 28 gange.

Aibidji startede formelt i 2001, men arbejdet startede allerede i 1997 med renovering af 10 børnehjem, fortæller Keld Møller Pedersen fra Skanderborg.

Keld Møller Pedersen har besøgt Armenien 28 gange og Georgien næsten lige så mange gange. I august og november 2013 var han i Armenien som seniorvolontør.

KFUM og KFUK-arbejde

Aibidji er en kristen organisation under folkekirken, som støtter KFUM og KFUKs arbejde i Armenien og Georgien.
– Her har man børnehaver, hvor eleverne bliver godt rustet til den efterfølgende skolegang.
Desuden har man Ten Sing-arbejde, spejder og egentligt ungdomsarbejde – foruden tilbud om EDB-kurser, oplyser Keld Møller Pedersen.

Byggeprojekter i varmen

– Jeg havde påtaget mig at være på børnehjemmet Zatik i august. Jeg skulle være hjælper for renovering af ’Regnbuehuset’ pluds fem nye kontorer på børnehjemmet Zatik, i hovedstaden Yerevan, fortæller Keld Møller Pedersen, som har både en håndværker- og en arkitektuddannelse.
Derfor blev han bedt om at påtage sig opgaven som indkøber, byggeleder og medhjælp ved konstruktionsopgaver. Det blev til tre ugers ophold i Armenien i august sidste år.
– Jeg kom godt nok i ilden, ja ild var det ikke, men 40 grader er bestemt varmt for en nordbo, så nu ved jeg godt, hvad siesta er for noget.
Vi byggede huset om og renoverede det helt igennem, d.v.s. fire nye baderum, nyt køkken og malet ude og inde, nye afløb og installationer.
Regnbuehuset er en afdeling under børnehjemmet Zatik, for de piger, der er blevet for gamle til at være på børnehjemmet. Her i Regnbuehuset kan de bo, gå på gymnasium eller universitet. De skal bare hjælpe at skaffe en indtægt ved at lave postkort, forklarer Keld Møller Pedersen, som glæder sig til næste rejse til Armenien og Georgien den 18. maj. Hvis nogen vil med, vil han meget gerne hjælpe dem.
Man kan kontakte aibidji Humanitarian co-operation for people in East Europe på www.aibidji.dk

Under sit sidste besøg i Armenien fik Keld M. Pedersen mulighed for bl.a. at hjælpe disse børn med varmt vintertøj - pengene kom fra en dame i Danmark.
Under sit sidste besøg i Armenien fik Keld M. Pedersen mulighed for bl.a. at hjælpe disse børn med varmt vintertøj – pengene kom fra en dame i Danmark.