Al-Qaeda-leder til muslimer: ’Skån Egyptens kristne’

Ayman al-Zawahiri
Ayman al-Zawahiri

Al-Qaeda-leder Ayman al-Zawahri opfordrer Egyptens muslimer til at frede de kristne og i stedet bekæmpe landets nuværende ledelse.
Der har været mange tilfælde af vold mod kristne i Egypten, bl. a i form af drab og afbrænding af kirker, siden præsident Morsi blev afsat sidste sommer. Den koptiske kirkes ledelse og mange kristne støttede nemlig kuppet mod Morsi.
Men Zawahiri siger i et interview med Associated Press, at det ikke er i muslimernes interesse at bekæmpe de kristne. I stedet skulle de bekæmpe ’den amerikansk-støttede forsvarsminister, general el-Sisi’, for at få etableret en islamisk regering.
– Vi skal ikke opsøge krig med de kristne, så vi giver Vesten en undskyldning for at give muslimerne skylden, som det er sket før, sagde Zawahiri. Han kritiserer Morsi for at have samarbejdet med sekulære egyptere og USA og for at have indgået aftaler med dem og Israel, mens han var præsident.
Bodil