Benteke scorer, men Gud får æren

Christian Benteke ved godt, hvem der skal have æren, når han scorer mål.
Christian Benteke ved godt, hvem der skal have æren, når han scorer mål.

Aston Villas stjerneangriber Christian Benteke har talt om åbent om sin tro på Kristus– og om årsagen til hans særlige fejring efter hvert mål.

– Når jeg scorer er det første jeg må gøre, at takke Gud, siger Aston Villas stjerneangriber, Christian Benteke.

Aston Villas stjerneangriber Christian Benteke har forklaret hvad der ligger bag ved hans himmelvendte målfejringer. Benteke, som scorede hele 28 mål i alle turneringer sidste sæson, og som er Villas nøglespiller i denne sæson, afsluttede i sommers de vedvarende transferspekulationer ved at underskrive en fireårig aftale på Villa Park.
Og nu har den Belgiske landsholdsspiller afsløret, hvorfor han fejrer alle sine mål med at pege mod himlen.
– Jeg laver fejringen, fordi jeg tror på Gud, siger han og fortsætter:
– Så når jeg scorer, er det første jeg må gøre, at sige tak til ham. Han har givet mig kraften til at score. Jeg er en meget religiøs person. Jeg beder før kampen, og jeg beder efter kampen. Det er opdragelsen fra min familie.

Et priviligeret arbejde

– Jeg takker ham for de gode ting, som han har givet mig. Før hver kamp beder jeg til ham for at sikre, at der ikke sker noget slemt med nogen af de 22 spillere på banen. Det er vigtigt. Jeg beder ham passe på alle. Før vi er fodboldspillere, er vi mænd, vi er mennesker alle sammen.
– Vi har et godt job. Andre mennesker vågner kl. 6.00 om morgenen og tager hjem igen kl. 18.00 og aftenen. De arbejder virkelig hårdt. VI må nyde det vi gør og være taknemmelige for det.
Og som alle målscorere er det, så er Benteke en populær herre i Aston Villa:
– Jeg ser fans fejre på Twitter. De sender mig beskeder, hvor de viser sig selv på fotografier. Det får mig til at grine og smile. Jeg kan virkelig lide det. Det er godt, at alle nyder det. Det er virkelig stort, siger han.

Nummer 20 er det bedste nummer
Benteke har sat sig som mål, at score mindst 20 mål i Premier League i sæsonen. Men på grund af skader blandt andet, er det dog ikke gået helt som han håbede. Indtil nu er det blevet til 7 mål i sæsonen, så han skal ind i en større målstime for at nå så mange mål i denne sæson.
Benteke har sat sig som mål, at score mindst 20 mål i Premier League i sæsonen. Men på grund af skader blandt andet, er det dog ikke gået helt som han håbede. Indtil nu er det blevet til 7 mål i sæsonen, så han skal ind i en større målstime for at nå så mange mål i denne sæson.

Benteke, på 23 år, er glad for at bære trøje nr. 20, som bragte ham meget succes i hans første sæson.
– Da jeg kom til Villa, tog jeg trøje nr. 20 – og nu har jeg ikke lyst til at skifte. Hvorfor skulle jeg? spørger han.
– Folk ville måske tænke nr. 9 eller nr. 10, men ikke for mig, jeg er meget glad for nr. 20.
– Hvis jeg scorer, er jeg meget glad, men jeg er virkelig glad, hvis jeg sætter det op for andre, der scorer. Det gør virkelig ikke så meget, så længe holdet scorer. Jeg er angriber, og jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at jeg ikke bekymrer mig om at score, men hvis nogle andre scorer, og vi vinder, er jeg meget meget glad.
Benteke har sat sig som mål at være Villas første mand i tre årtier, som scorer 20 mål i en Premier League sæson. Han kom tæt på sidste år og nettede 19 gange:
– Jeg forventer af mig selv at præstere bedre end sidste sæson. Når du scorer mål, når du nogle virkelig gode selvtillidsniveauer – de stiger. Som angriber er der mange, som forventer noget af mig. Fansene forventer noget af mig. Så presset vil være større omkring mig, men det er fodbold, og jeg accepterer det.
– Jeg kan tage det. Jeg er ung. Jeg er selvsikker. Det er det liv, jeg har valgt, så jeg er glad for at påtage mig det ansvar. Sidste sæson var en rigtig god første sæson for mig. Jeg var glad for det, men nu ligger det bag mig. Jeg er nødt til at se fremad og forsøge at præstere det samme eller endnu bedre.

Far var militærmand midt i Afrika

Benteke er en del af en rigtig stærk ny generation af belgiske fodboldspillere, som allerede har kvalificeret sig til VM 2014, og af mange bliver set som mulige outsidere til at vinde – eller i hvert fald komme meget langt til VM i Brasilien til sommer.
Selv om Benteke stiller op for Belgien, så blev han faktisk født i Kinshasa i D.R. Congo i 1990 som søn af militærmand, Jean-Pierre, som besluttede, at Mobuto-regimet var for farligt for hans hustru og søn.
Familien flyttede sammen med en onkel i Liège i Belgien, D.R. Congos tidligere kolonimagt, og Benteke selv har aldrig været tilbage i sit fødeland.
– Det var ikke decideret fordi, der var krig, hvor vi boede, men fordi min far var i militæret og havde forudset, at kampene ville nå hen til os, forklarer han.
– Han ville ikke løbe nogen risici med sin familie.

Den gyldne generation

Når snakken falder på kvaliteten af unge belgiske fodboldspillere, tilføjer Benteke,
– Jeg tror, det er fordi, der er mange flere gadefodboldspillere, som kommer igennem med mange færdigheder, som de har lært fra gaden.
– Men det er ikke færdigheder, som de er trænet i. De har allerede medfødte talenter. Jeg tror, at de nu har chancen for at bryde igennem. Alle gør fremskridt i det samme tempo i denne her generation.
Den imponerende nye generation af unge belgiske talenter i de tidligere 20’ere tæller ud over Benteke blandt andet Eden Hazard (Chelsea), Lukaku (Everton), Kompany (Man. City), Vertonghen (Tottenham), Vermaelen (Arsenal), Mignolet (Liverpool), Courtois (Atl. Madrid), Fellaini (Man. United), Dembelé (Tottenham), De Bruyne (Wolfsburg) og Mirallas (Everton).
– Jeg startede på gaden, hvor jeg spillede med mine kammerater om aftenen. Det var sjovere på den måde. Men i Liège har de også baner stillet op over hele byen, nogle er af skifer, andre er syntetiske, men der var mange steder for os at spille hvornår vi havde lyst til det, siger Benteke.
Det tyder i hvert fald på, at Benteke har trænet de rigtige steder. I denne sæson er det på grund af skader kun blevet til 7 mål i Premier League. Sidste sæson blev det som sagt til 19 mål i den bedste negelske række. Og Benteke er netop blevet klar igen efter en skade, så mon ikke han hurtigt kommer i den målform, som har gjort, at mange af de største klubber i verden holder øje med ham?
Believe Magazine/Henrik