Dalai Lama roser missionærer

Dalai Lama fremhævede kristne missionærers arbejde i fremmede regioner under et tværreligiøst møde i byen Shillong i Indien fornylig, skriver Kristeligt Dagblad.
– Af alle religioner yder kristne missionærer det største bidrag i forhold til uddannelse og sundhed i de fjerneste afkroge af verden, sagde tibetanernes åndelige leder Dalai Lama i den indiske region Meghalaya ifølge hjemmesiden Zeenews.
Dalai Lama beskrev kristne missionærers villighed til at at hjælpe i ukendte egne som en unik selvopofrelse, som buddhistiske munke kunne lære af. Han talte også om værdien af kristne missionærers fremme af sundhed og moralsk dannelse, der bekæmper korruption, ’den moderne verdens kræftsygdom’.
Tibetanernes åndelige leder opfordrede alle til at tage ved lære af de kristne missionærers arbejde i delstaten Orissa i Indien. De to religioner kan mødes på grundlag af det, de har tilfælles, nemlig kernebudskabet om kærlighed, mente han.
Netop i Orissa har hinduistiske fanatikere i årevis stået bag voldsomme forfølgelser af kristne.
Bodil