Jens Peter Rejkjær bliver ny generalsekretær i BDM

Formand for Luthersk Mission, Jens Peter Rejkjær, skal fra 1. maj være generalsekretær i BDM.
Formand for Luthersk Mission, Jens Peter Rejkjær, skal fra 1. maj være generalsekretær i BDM.

Jens Peter Rejkjær stopper som formand for LM og bliver generalsekretær i Brødremenighedens Danske Mission.

Formanden for Luthersk Mission, Jens Peter Rejkjær, (LM) fratræder og stopper som medlem af landsstyrelsen. Han tiltræder i stedet som generalsekretær i Brødremenighedens Danske Mission (BDM) 1. maj 2014.

Posten som generalsekretær i BDM bliver ledig, da organisationens generalsekretær, Erik Baun, går på pension.
Jens Peter Rejkjær er 59 år og uddannet lærer. Han har en MA i kommunikation, en cand.pæd. og en diplomuddannelse i ledelse. Han bor i Hillerød med sin kone Ulla og har to voksne børn. Han har været medlem af LM’s landstyrelse siden 2001 og har været formand siden 2006.
Han har tidligere været højskolelærer i Hillerød, efterskoleforstander i Løgumkloster, friskolelærer og skoleleder på Thomasskolen i Skovlunde og er frem til sommer leder af Johannesskolen i Hillerød.
LM og BDM har i mange år samarbejdet om mission i det sydvestlige Tanzania. Derudover arbejder Brødremenigheden i DR Congo, og Burundi samt i Albanien. Her driver Brødremenighedens mission udviklingsarbejde, diakontalt arbejde samt undervisning og forkyndelse.
Brødremenigheden startede som et folkekirkeligt missionsselskab i 1843 som ”Nordslesvigsk Missionsforening”. I 1922 blev det et selvstændigt missionsselskab under navnet ”Brødremenighedens Danske Mission”.
Jakob