Pastor Kasjkumbajev er løsladt – men alligevel dømt skyldig

På billedet ses advokaten Nurlan Bejsekejev (tv) sammen med en glad pastor Kasjkumbajev, skriver Dansk Europamission.
På billedet ses advokaten Nurlan Bejsekejev (tv) sammen med en glad pastor Kasjkumbajev, skriver Dansk Europamission.

Pastor Kasjkumbajev er blevet løsladt efter næsten ni måneders fænsel uden dom, skriver Dansk Europamision.
Til trods for løsladelsen blev den pensionerede pastor, Bakhytzan Kasjkumbajev, den 17. februar idømt fire års betinget fængsel ved retten i Astana. Han blev kendt skyldig i at have gjort en kvinde psykisk syg på trods af hendes gentagne erklæringer om, at hun ikke har lidt skade.
Kasjkumbajev skal også betale det påståede offer en erstatning på 2 millioner tenge, svarende til omkring 59.000 danske kroner. Men da myndighederne anser kvinden, Lyazzat Almenova, for at være paranoid skizofren, er det usikkert, om det er hende, der skal have pengene.
Dansk Europamission har tidligere på opfordring af kasakhiske kristne sendt breve til myndighederne i Kaskhstan for at bede dem frikende Kasjkumbajev. Måske bliver det aktuelt igen.
Dommer Ubasheva dømte, at pastor Kasjkumbajev skal underskrive en erklæring om, at han ikke vil forlade byen, samt at han skal opføre sig ”passende”. Det betyder måske, at han ikke må evangelisere blandt kasakher.
Læs mere på http://www.forfulgtekristne.dk.
Bodil