106 kristne dræbt i Nigeria

Vidner talte 106 lig i landsbyen Izghe i staten Borno nær grænsen til Cameroun, efter at formodede Boko Haram-folk havde hærget forrige lørdag, skriver Åbne Døre.
De formodede Boko Haram-medlemmer ankom omkring kl. 21.30 klædt i uniformer. De omringede landsbyen med lastbiler og motorcykler og adskilte de kristne fra muslimerne, hvorefter de dræbte de kristne. Nogle blev skudt, andre fik halsen skåret over. Derefter plyndrede angriberne flere forretninger.
Da de første rapporter fra Izghe kom, lå der stadig snesevis af lig i landsbyens gader, fordi beboerne var bange for at samle og begrave dem. Både muslimer og kristne var flygtet fra landbyen – tilbage var kun de ældre, der ikke var i stand til at flygte.
For to uger siden bombede regeringsfly Boko Harams skjulesteder nær Izghe som et led i kampen mod terrorgruppen, og staterne Borno, Yobe og Adamawa har siden maj 2013 været erklæret i undtagelsestilstand.
I sidste uge rapporterede BBC, at guvernøren i Borno, Kashim Shettima, har spurgt efter flere tropper til at bekæmpe Boko Haram. Han sagde til medierne: ”Officerer og mænd i den nigerianske hær og den nigerianske politistyrke gør deres bedste under de nuværende vilkår, men du og jeg er klar over, at Boko Haram er bedre bevæbnet og mere motiveret”.
Åbne Døre nævner både AFS, The Telegraph, Al-Jazeera og BBC som kilder til oplysningerne om Izghe.
Bodil