Polemik med koldt blod

s16_avisAf Jørn Nielsen, H.C. Lumbyes Vej 159A,  4700 Næstved
Når jeg læser den nyligt stedfundne polemik med Svend Løbner kontra Torben Søndergaard, som vist delvis går på noget læremæssigt, kan jeg ikke lade være at tænke på min egen konfrontation, ikke med andre kristne, men med aggressive ateister. Hvad der var nyt for mig i en sådan ”holmgang”, var disse gudsfornægteres imponerende bibelkundskab, ja, en af dem præsterede endog at kunne belære en anden kristen debattør om forskellen på lov og nåde og det på en så ”evangelisk” måde, at nok få kristne ville kunne have gjort det bedre.
Det uhyggelige var at høre en sådan ateist hårdnakket bedyre, at han ikke var nogen kristen, hvilket for mig var en ny understregning af, hvor godt fat man rent forstandsmæssigt kan have på evangeliets læremæssige indhold ude at have oplevet dets kraft til frelse. Det vrimler i den religiøse lejr med sådanne evangelisk oplyste, men alligevel fortabte mennesker.
Dette være sagt uden nogen brod mod nogen udover at sige, at polemik med koldt blod kan have ”det hele” og dog, når alt kommer til alt, have ingenting af afgørende betydning for evigheden.