Ikke tro nok til at være ateist

Frank Turek skal holde foredrag på Center for Kristen Apologetik om, hvorvidt moral er et argument for Guds eksistens.
Frank Turek skal holde foredrag på Center for Kristen Apologetik om, hvorvidt moral er et argument for Guds eksistens.

Den verdenskendte debattør og ekspert i Intelligent Design, Frank Turek fra USA, holder foredrag på Menighedsfakultetet den 10. marts.

En af verdens førende forsvarere af den kristne tro, amerikaneren Frank Turek, holder mandag den 10. marts foredrag på det nystartede Center for Kristen Apologetik ved Menighedsfakultetet i Aarhus.

Frank Turek skal tale over emnet “Is moral an argument for the existence of God?” (er moral et argument for Guds eksistens?).
Dermed vil han udfordre en ateistisk tilværelsesforståelse og pege på et kristent alternativ.

Står Gud bag moralen?

Uanset religiøs opfattelse har mennesker i alle kulturer en erkendelse af, at noget er godt, og andet er ondt. Vi vurderer vore egne og især andres handlinger moralsk.
Men hvor stammer denne etiske vurdering fra? Giver den mening i et materialistisk verdensbillede, hvor der kun er plads til energi og stof og tilfældighed? – Eller stammer den moralske overbevisning om godt og ondt fra en overordnet normgiver?

Som Blair eller Obama

Frank Turek er ekspert inden for Intelligent Design og er brugt i hele USA og mange andre steder i verden som underviser i trosforsvar.
Han har desuden debatteret med nogle af de mest kendte og fremtrædende ateister i verden, fx Christopher Hitchens.
– Hvis Tony Blair eller præsident Obama gæstede Center for Kristen Apologetik, ville folk givetvis strømme til. Besøget af Frank Turek ligger på samme niveau! siger Centerleder, professor i religionsfilosofi Kurt Christensen.

Ateisme kræver stor tro

Frank Turek har skrevet flere bøger, blandt andet en med den opsigtsvækkende titel: “I Don’t Have Enough Faith to Be an Atheist“. (Jeg har ikke tro nok til at være ateist). Med denne titel røber Frank Turek, at han mener, det kræver mere tro at være ateist end at være kristen. Samtidig antyder han, at kristendommen er en mere virkelighedstro tolkning af tilværelsen end ateismen.
Foredraget er på engelsk og holdes på Center for Kristen Apologetik ved Menighedsfakultetet, Katrinebjergvej 75, 8200 Århus N. Prisen på 50 kr. betales ved ankomst. Tilmelding sker via E-mail til cka@teologi.dk, skriver landssekretær Nils Andersen.