Nordkorea vil henrette 33 for kontakt med kristen missionær

Kim Jung-wook ’tilstod’ sine forbrydelser mod Nordkorea på en pressekonference den 27. 2.
Kim Jung-wook ’tilstod’ sine forbrydelser mod Nordkorea på en pressekonference den 27. 2.

Nordkorea vil henrette 33 borgere, som har været i kontakt med den sydkoreanske baptistmissionær Kim Jung-wook.
Den sydkorenaske missionær blev arresteret sidste år anklaget for at prøve at etablere kirker i Nordkorea. De 33 nordkoreanere, som var konverteret til kristendommen eller ’influeret på anden vis’, ”vil blive henrettet i en hemmelig celle i statens sikkerhedsdepartement anklaget for at ville vælte regimet ved at modtage penge til at etablere 500 undergrundskirker”.
Den 27. februar fremviste det nordkoreanske styre Kim Jung-wook, som indrømmede, at han forsøgte at starte undergrundskirker. Han bad om undskyldning for sine forbrydelser mod den nordkoreanske stat og bad det nordkoreanske styre vise nåde og frigive ham. Han bedyrede samtidig, at han var blevet støttet af Sydkoreas efterretningsvæsen, skriver Associated Press.
Bodil