Samling skal ’bane vej for Herren’

Bønnevandringer og forsoningsarbejde kom til at fylde for meget i Bedehus-dk, så nu får Anders Bartholdy sin egen afdeling.
Bønnevandringer og forsoningsarbejde kom til at fylde for meget i Bedehus-dk, så nu får Anders Bartholdy sin egen afdeling.

Anders Bartholdy inviterer til frie samlinger, hvor man søger Guds planer for landet.

Den 11.-12. april bliver der arrangeret en samling i Sønderborg for kristne, som vil være med til at bede for Danmark under mottoet ”Ban vej for Herren”.

Det er Anders Bartholdy, tidligere præst i byens apostolske frikirke, der har taget initiativet.
– Tanken er, at alle, som længes efter Guds ledelse i landet, kan mødes og bruge tid sammen til at søge Gud. Hvad er hans planer for landet, og hvordan ønsker han at lede sit folk ind i dem? fortæller Anders Bartholdy.

Forsoning med Tyskland

Samlingerne er udsprunget af Bedehus Danmark, hvor man igennem længere tid har brugt ledersamlingerne til at spørge efter Guds ledelse for landet.
Det har blandt andet ført til en vandring, hvor der arbejdes på forsoning med Tyskland. Der har været flere samlinger, hvor danskere har bedt tyskere om tilgivelse for, at de har fastholdt dem i anklager og skyld fra de tidligere krige. Initiativet har nu bredt sig til flere lande.

Udskilt fra Bedehus

Denne proces kom til at fylde så meget i Bedehus Danmark, at man besluttede at dele arbejdet, så Bedehus Danmark fortsat kan arbejde for forbønnen i landet, mens “Ban vej for Herren”-samlingerne arbejder videre med Guds ledelse og tale til nationen.

Samlingen i Sønderborg er den anden af sin art i landet. Første samling var i Græsted i september 2013. Der er ikke et fast program. Kun mødetider og spisetider er fastsat på forhånd. Desuden vil der være lovsangere, som vil tjene med og lede gruppen i lovsang. Ellers ønsker man at lade Gud lede samlingerne, så fokus bliver på at lytte og forstå og ikke på program og undervisning.
Samtidig åbnes samlingerne op, så de ikke kun er for ledere og præster, fortæller Bartholdy.