Syriske kristne trues ind i islam

En syrisk jihad-gruppe med forbindelse til al-Qaida har tvunget kristne ledere i den nordsyriske by Raqqa til at underskrive en kontrakt om, at de underordner sig islam.
Ved at underskrive kontrakten bliver de kristne såkaldte ’dhimmis’ og kan regne med islamisternes beskyttelse.
Den radikale jihad-gruppe Islamic State in Iraq and Levant (ISIL), består overvejende af udenlandske terrorister. De gav de kristne valget mellem at konvertere til islam, forblive kristne men underlægge sig islam – eller blive dræbt.
Under muslimsk lov skal jøder og kristne betale ’beskyttelsespenge’ eller ’jizya’ for at kunne leve i fred. Samtidig kræver dokumentet, at kristne ikke må renovere deres kirker, vise religiøse symboler, eje våben eller sælge svinekød eller vin til muslimer.
Beskyttelsespengene kan beløbe sig til op mod 17 gram guld. I middelalderen var det meget udbredt, at muslimer opkrævede denne type skat af kristne.
Ifølge det franske nyhedsbureau AFP gjorde ISIL brug af lignende regler overfor irakiske kristne under Irak-krigen.
– Hvis de retter sig efter disse betingelser, vil de være nær Gud og modtage beskyttelse af hans profet Muhammed … ingen af deres religiøse rettigheder vil blive forringet og ingen præst eller munk vil lide overlast, hedder det ifølge The Times of Israel i dokumentet. ’Men hvis de er ulydige mod nogen af betingelserne, er de ikke længere beskyttede, og ISIL kan behandle dem på fjendtlig og krigslignende måde’, lyder fortsættelsen.
Bodil