Alternativ ambassade hjælper voldsramte kvinder

Josef Kristensen har været præst i en multikulturel kirke i over 20 år.
Josef Kristensen har været præst i en multikulturel kirke i over 20 år.

På fredag åbner Nations Embassy i København. Den anderledes ambassade vil hjælpe lidende med at bryde tavsheden.

Ambassader sørger for deres lands statsborgere. De tager dem i forsvar, møder deres behov, vejleder dem og er en sikkerhed for, at de ikke er helt alene i det fremmede.

På fredag åbner en anderledes ambassade i København. Nations Embassy oprettes ikke på vegne af et enkelt land, men for at hjælpe alle dem, der lider i stilhed. Det være sig voldsramte kvinder, migrantarbejdere i krise eller de multikulturelle ægteskaber med svære udfordringer.
Nations Embassy åbner på fredag i Nørre Farimagsgade 45 i København. Bag initiativet står Josef Kristensen, der har været præst i en multikulturel kirke i over 20 år.

Øjne bad om hjælp

– Jeg så ind i øjnene på en kvinde, hvis mand næsten havde tævet hende ihjel. Jeg så ind i mandens øjne. Da vidste jeg, at jeg måtte handle. Og sådan fik jeg visionen om Nations Embassy, fortæller Josef Kristensen, der også glæder sig over at kunne åbne lignende ambassader andre steder:
Nations Embassy har lige etableret et første nødherberge for voldsramte kvinder på den nordlige muslimske del af Cypern og er lige nu i gang med de indledende manøvrer på Grønland og i Israel.
Nations Embassy tilbyder hjælp til migrantarbejdere, problemfyldte ægteskaber og voldsramte kvinder og deres børn i form af rådgivning, selvhjælpsgrupper, nødherberge og praktisk hjælp og kontakt til myndigheder.

Nations Embassy ønsker at hjælpe voldsramte kvinder som lider i stilhed.
Nations Embassy ønsker at hjælpe voldsramte kvinder som lider i stilhed.
Du er ikke alene

”Vi vil skabe opmærksomhed, så mennesker i krise ved, at deres situation kan blive forandret, at der er nogle, der vil hjælpe dem, og at de ikke er alene”, lyder formålet.
Ambassaden åbner ved en reception på fredag den 11. april kl. 18-21. Projektet bakkes op af en rådgivende bestyrelse bestående af Sus og Jan Lindell fra Mandecentret i København, David og Greetje Sanders fra Teen Challenge i Berlin og Martyn og Gaynor Dunsfeld fra organisationen CRY i South Hampton.
Læs mere på www.nationsembassy.com, hvor der også er link til YouTube; her kan man opleve kvinden Jen fortælle sin historie om et voldeligt ægteskab, der endte med, at manden tævede hende, mens hun holdt deres lille baby på armen. Jen fik hjælp og støtte fra Nations Embassy.