Sommercamp om livsforvandling

Hovedtalerne på stævnet er fra venstre Charlotte Gambill, England, og Eigil Svartdahl, Norge. Til højre ses Michael McNamee og hustruen Beryl fra Nordirland.
Hovedtalerne på stævnet er fra venstre Charlotte Gambill, England, og Eigil Svartdahl, Norge. Til højre ses Michael McNamee og hustruen Beryl fra Nordirland.

– Jesus er ikke kommet for at gøre vores liv bedre, men for at forvandle det. Temaet for årets Sommercamp 2014 på Mariager Højskole er ’Komme dit rige’.

Med temaet ’Komme dit rige’ skal årets Sommercamp fokusere på, at Jesus vil forvandle os, så vi reflekterer hans riges komme.

Sidste år havde Sommercamp fokus på den gave, som den lokale kirke er. Denne gang er fokus på kirkens og verdens historie. Det handler om Guds riges komme til jorden og Jesu genkomst som konge.

Hovedtalerne

Norske Egil Svartdahl talte på Sommercamp i 2012. Han har i flere perioder arbejdet som præst, men er mest kendt fra TV2 Norge.
Da kanalen i 2010 besluttede at sløjfe Egils program, opfordrede han kristne til at bede for denne sag. Da sagen blev kendt i offentligheden, krævede en Facebook-gruppe, at TV2 ikke droppede programmet. TV2 lyttede til folkeopinionen og fastholdt programmet.
Charlotte Gambill fra England, som talte på Sommercamp 2012, opfordrer kristne til at tage ejerskab både socialt og medmenneskeligt over deres byer.
Det sociale engagement har ført til, at Gambill fik et brev fra Downing Street no. 10. Hun blev inviteret til at tale ved åbningen af det engelske parlament med emnet ”En Gud, der kan vende op og ned på alting!”
Senere har premierminister David Cameron inviteret hende til te. Sådan noget kan ske, når man begynder at tager ejerskab til det område, Gud har givet en, siger hun.
Michael McNamee fra Belfast i Nordirland besøgte Danmark for 20 år siden. Dengang følte han, at Helligånden sagde til ham: ’Her vil jeg starte en vækkelse’.
– Jeg vil gerne være en del af det, siger Michael McNamee om den vækkelse, han stadig tror vil komme i Danmark.
Til daglig leder han den trosbaserede nødhjælpsorganisation Convoy of Hope, som han startede for ti år siden.