Noas ark er pludselig ”in”!

Jørn Nielsen
H.C. Lumbyes Vej 159A
4700 Næstved

Mange kristne myldrer nu for at se ateisten Darren Aronofesky’s fordrejning af Bibelens beretning om Noa i det store filmprojekt til 700 mill. kr. – Min advarsel mod en sådan ”valfart” tilbagevises med: ”Du har jo ikke selv set den!” – men det har andre gudfrygtige bibellæsere, som jeg har tillid til. Tak også til Anne-Kathrine Buch for en nøgtern kritik af filmen i ”Udfordringen” af 10.4.14. Mange nyttige anmeldelser er i øvrigt let tilgængelige på internettet, og selv har mr. Aronofesky udtalt, at det er den mindst bibelske film, han har lavet.
Den højt respekterede leder og grundlægger af ”Answers in Genesis”, Ken Ham, skriver bl.a.: ”Ønsker du virkelig med din familie at se en ubibelsk fremstilling af en beretning fra Bibelen? En beretning om døren til frelsens ark, som Noa gik ind ad, som peger på Ham, der sagde: ”Jeg er døren; om nogen går ind gennem mig, han skal blive frelst!” Joh. 10:9.
Og Ken Ham fortsætter: ”Ønsker du virkelig, at din familie skal se Hollywoods fremstilling af Noa frem for den Noa, som Hebr. 11:7 taler om, der i tro og gudfrygtigt, varslet af Gud, byggede en ark til frelse for sit hus og på den måde blev en dom over en ugudelig verden?”
Men mange kristne vil se filmen. Vil de komme til at elske Guds ord mere? Vil de komme til at advare vor tids ugudelige mennesker om Guds retfærdige dom over dem, som ikke vil omvende sig, som også Paulus gjorde overfor Feliks (Ap.G. 24.25)?
I stilhed og under Åndens ledelse vil Bibelens beretning blive anderledes levende og relevant for os og kaste ethvert Hollywood-produkt i skyggen, overladt til Guds retfærdige dom.