Stem til EU-valget

Af Henri Nissen Redaktør
Af Henri Nissen
Redaktør

På søndag skal vi stemme til EU-valget, og mange kristne ved ikke, hvor de skal sætte deres kryds. Nogle tænker ligefrem på at stemme blankt. Men det ville være en skam at spilde sin stemme på den måde.

Det er nemlig meget vigtigt, at vi kristne påvirker udviklingen – netop i disse år – gennem det politiske.
I EU-parlamentet foregår der også en barsk kamp om værdier og moral, ligesom vi oplever det herhjemme.
Europa var oprindeligt et vildt område, hvor barbariske folk forsøgte at udrydde hinanden. Slaveri og menneske-ofringer var en del af den hedenske kultur…
Men kristendommen ændrede Europa. Det skete ikke uden ofre. Ca. 8 mio. kristne blev dræbt som martyrer, før kristendommen sejrede. Men på grund af den nye tro og kristne kultur blev Europas lande velstående og kom til at regere over store dele af verden. Katedraler og landsbykirker fortæller om tusind års kristen påvirkning.
Naturligvis var alt ikke godt, og de kulturradikale og ateisterne har forsøgt at fremstille denne periode som ”den mørke middelalder”, selv om det faktisk var en lys tid med fremgang, mere retfærdighed og en blomstrende kultur.
EU var oprindeligt også inspireret af kristne politikeres ønske om fred, forsoning og samarbejde, (se kronikken side 7). Men Europa har formøblet meget af denne arv.
I dag forsøger liberale og venstreorienterede politikere i humanismens navn at udslette kristendommens værdier og moral – også i EU. Og de fleste af de danske kandidater er desværre med på den vogn.
Derfor må du ikke stemme blank på søndag. Tværtimod bør du støtte politikere, som vil arbejde for – og ikke imod, – de kristne værdier.
Det kan være svært at finde markante kristne politikere blandt kandidaterne. Men her er et bud:
Danmark adskiller sig fra de andre lande ved, at vi kun har ét medlem af det største parti – det kristen-demokratiske Europæiske Folkeparti. Det er Bendt Bendtsen fra de Konservative. Og netop på denne liste har den kristne politiker Tove Videbæk chancen for at blive valgt som nr. 2 eller som suppleant for Bendtsen – hvis de kristne bakker hende op. Hun får min stemme, selv om vi ikke tilhører det samme parti, og selv om jeg på nogle områder er uenig. For mig er det kristne vigtigere end andre sager.
Jeg skal ikke bestemme, hvad du stemmer, men spild ikke din stemme på folk, der vil dine kristne værdier til livs.