Styrket forsvar for menneskeliv

Danske Ellen Højlund Wibe fra Retten til Liv deltog i høringen i EU Parlamentet i Bruxelles den 10. april for at sikre ufødte børn retten til at blive født.
Danske Ellen Højlund Wibe fra Retten til Liv deltog i høringen i EU Parlamentet i Bruxelles den 10. april for at sikre ufødte børn retten til at blive født.

Borgerinitiativet ’One of Us’ blev mødt med usaglige argumenter ved høringen i EU Parlamentet den 10. april. Men trods alt bakkede et flertal op om de ufødte børns menneskerettigheder. Abortmodstandere i Europa vil nu samarbejde.

Trods usaglige argumenter fra aborttilhængere var der klar opbakning til One of Us-forslaget ved høringen i EU Parlamentet den 10. april, oplyser Retten til Liv.

Borgerinitiativet One of Us præsenterede de næsten 2 millioner underskrifter fra samtlige medlemslande ved høringen til fordel for de ufødte.

Misforstået kvindekamp for abort

Blandt de kvindelige parlamentsmedlemmer var der flere, som søgte at fremme deres egen kvindepolitiske dagsorden omkring abort. De fremkom med usaglige argumenter udenfor dagsordenen, hvilket blev påtalt.
Andre parlamentsmedlemmer prøvede at retfærdiggøre EU’s hidtidige praksis i stedet for at drøfte dels EU’s inkonsekvens i praksis omkring menneskelig værdighed, samt EU’s finansiering af adgang til abort i lande, der ikke tillader abort, fortæller Ellen Højlund Wibe fra Retten til Liv.

Høringssvar på vej

Der var dog en klar opbakning til One of Us fra flertallet af de tilstedeværende parlamentsmedlemmer.
Leder for One of Us-komitéen, Patrick Gregor Puppinck, direktør for European Centre of Law and Justice, præsenterede lovforslagets mål i forhold til EU’s forskningsmidler i embryonale stamceller, og Sophia Kuby, administrerende direktør for European Dignity Watch, præsenterede målet i forhold til EU’s udviklingsbistand.
Den 28. maj forventes svaret fra høringen.

Europæisk samarbejde

Alle EU-landene var repræsenteret ved delegerede fra diverse Prolife foreninger i EU. Efter høringen enedes man om at danne The European Federation of Prolife Movement, One of Us.
– Dagen mundede således ud i en styrket modstand i EU mod alt, der krænker menneskeligt liv fra begyndelsen, fortæller landsekretær Ellen Højlund Wibe, som selv var til stede ved høringen i Bruxelles.
One of Us
Borgerinitiativet One of Us, som også mange danskere har skrevet under på, opfordrer EU til ved lov at anerkende det befrugtede æg som ”en af os” og indstille enhver finansiering af aktiviteter, der har med destruktion af menneskeligt liv at gøre, samt finansiering af tiltag, der fremmer abort i lande udenfor EU.