50 år med Dansk Europamission

Klaus Wivel
Klaus Wivel

Jubilæet fejres den 14. juni med et dobbelt-foredrag ved Bent Jensen og Klaus Wivel i Københavns KulturCenter.

I anledning af Dansk Europamissions 50 års jubilæum holder organisationen et arrangement med foredrag af professor Bent Jensen og journalist Kalus Wivel.

Dansk Europamission blev stiftet i 1964 og er kendt for at smugle bibler og kristen litteratur til kristne bag Jerntæppet. Desuden arbejder missionen for at oplyse den danske offentlighed om brud på kristnes menneskerettigheder i kommunistiske og muslimske lande.
Samtidig er missionen engageret i arbejde med bibeloversættelser, mediemission, evangelisering og lederuddannelse.

Fokus på forfulgte

Blandt de aktuelle sager, som Europamissionen beskæftiger sig med, er sagen om den dødsdømte sudanske Meriam, (27), som netop har født en datter i fængslet. Hun er anklaget for dels at have forladt islam og dels for utugt, fordi hun er gift med en kristen mand. Meriam har nægtet at afsværge sin kristne tro for at redde livet.
Europamissionen arbejder også for at hjælpe Farshid Fathi, som sidder fængslet i Teheran. Han blev fornylig kvæstet i fængslet og efterfølgende nægtet behandling, fordi han er kristen.

Bent Jensen
Bent Jensen

Den 14. juni fejres jubilæet med foredrag ved professor Bent Jensen og Klaus Wivel, som sidste år udgav bogen ’Den sidste nadver’ om kristne i Mellemøsten. Efterfølgende er der reception i Københavns KulturCenter, Drejervej 15, 2400 København NV.