Missionsforbundet og Baptisterne i sommerflirt

På det fælles sommerstævne vil Ole Skjerbæk Madsen tale om Christfulness, Didi Oprenova fra Bulgarien vil fortælle om mission blandt romaer og David Hudson fra Sverige vil tale om og praktisere profeti. Foto: Per Bækgaard.
På det fælles sommerstævne vil Ole Skjerbæk Madsen tale om Christfulness, Didi Oprenova fra Bulgarien vil fortælle om mission blandt romaer og David Hudson fra Sverige vil tale om og praktisere profeti. Foto: Per Bækgaard.

Baptistkirken i Danmark og Det Danske Missionforbund mødes til et fælles sommerstævne på Efterskolen Lindenbog ved Roskilde Fjord med temaet ’Sammen på vej’.

De to kirkesamfund, Baptistkirken i Danmark og Det Danske Missionsforbund, vil igen i år holde fælles sommerstævne på Efterskolen Lindenborg ved Roskilde Fjord.

Årets tema, ”Sammen på vej”, er bl.a. inspireret af fortællingen om de to disciple og Jesus på vej til Emmaus. Programmet byder på både danske og udenlandske talere og undervisere samt mange tilbud for alle aldersgrupper.

Kulturen set udefra

Ungdomssporet Platforms hovedtaler er Mark Sayers, der er præst i Red Church i Melbourne, Australien. Han er kendt som en skarp iagttager af den vestlige kultur og de udfordringer, vores kultur skaber for kirken. På stævnet tager han udgangspunkt i sin bog: The Road Trip that Changed the World.

Gospel hele ugen

I år er der et helt gospelspor på sommerstævnet både for dem, der gerne vil synge, og dem, der gerne vil lave gospelgudstjenester og gospelfællesskaber. Derfor indeholder sporet både ’gospel-sing’ og ’gospel-talk’.
Arrangørerne håber, at der kommer deltagere fra de hundredvis af gospelkor, der efterhånden er i Danmark.
Gospelinstruktør Lars Jochimsen og leder af Gospelfællesskabet Bornholm, Jesper Møller-Hansen, har sammensat et program, hvor man både kan synge sig høj og finde inspiration til menighedens gospelkor af at lytte til andres erfaringer. Ugen sluttes af med en gospelgudstjeneste fredag aften.

Missionærer overalt

De seneste år har der kun været udsendt én traditionel missionær – til Burundi.
Til gengæld er der en voksende erkendelse – ikke mindst blandt unge – af, at Gud stadig kalder. Nogle rejser ud i verden og arbejder på nye måder med mission, mens andre bliver hjemme og finder deres kald i at dele tro og liv med dem, de bor iblandt.
– Vi er alle kaldet til at være missionærer der, hvor vi er! Det sagde den danske baptismes ”jordmoder” Johan Oncken med ordene: ”Enhver baptist er en missionær”.
Alt dette drøftes bl.a. i et nyt tiltag – en missions-cafe.

175 år – 175.000 kr

Sidste år holdt Missionsforbundet 125 års jubilæum på sommerstævnet. I år kan baptisterne fejre 175 års jubilæum om onsdagen.
Inspireret af ”Danmarks-indsamlingen” holdes en Jubilæumsindsamling som omdrejningspunkt for underholdningen. Menighederne opfordres til at aflevere det, de foreløbig har samlet ind, på sjove og kreative måder.
Målet for indsamlingen er 175.000 kr., som deles ligeligt mellem Rwanda/Burundi og Burma/Myanmar.
Inden stævnet vil mange menigheder forhåbentlig afholde kage-konkurrencer, og de skal afgøre, hvad deltagerne skal have til eftermiddagskaffen den 23. juli.

Kun ’ferie-kærester’?

Der satses på 1500 deltagere i alle aldre på den store campingplads.
De to kirkesamfund har bestemt at være sammen de næste tre år på Lindenborg. Hvad der ellers skal komme ud af at være på vej – sammen, det er uvist. Foreløbig er der ikke truffet beslutninger om yderligere samarbejde. De er sommerferie-kærester, oplyser generalsekretær Lone Møller-Hansen fra Baptistkirken i Danmark.


Artiklen fortsætter efter annoncen: