Frikirke rykker ind i nedlagt bank i Rødekro

Pinsedag kunne Jesper Kure klippe den røde snor til ThePowerHouse’s nye lokaler i den tidligere Tønder Bank i Rødekro.
Pinsedag kunne Jesper Kure klippe den røde snor til ThePowerHouse’s nye lokaler i den tidligere Tønder Bank i Rødekro.

ThePowerHouse, som er en del af Apostolsk Kirke i Danmark, har overtaget Tønder Banks tidligere filial i Rødekro. Indvielsen fandt sted pinsedag på menighedens ni års fødselsdag.

Frikirken ThePowerHouse i Rødekro har overtaget Tønder Banks tidligere filial, som blev indviet med en reception søndag den 8. juni.

– Vi havde en dejlig og festlig dag. Vi fik mange hilsener både fra Aglow, frikirkerne i området (Sønderborg, Aabenraa og Haderslev), Oase Sønderjylland og Indre Mission i Rødekro, fortæller pastor John Herd fra ThePowerHouse.

Ønsket opfyldt

Pinsedag kan kirken i almindelighed fejre fødselsdag. I Rødekro kunne ThePowerHouse fejre sin ni-års fødselsdag med opfyldelsen af et helt særligt ønske:
Kirken har nemlig i flere år drømt om at få egne bygninger. Nu har man overtaget den tidligere Tønder Bank filial på Hærvejen 47, og på kirkens ni-årsdag den 8. juni kl. 14 blev de nye lokaler indviet ved en reception.
Jesper Kure fra Kirkeibyen, Kolding, er menighedens supervisor. Derfor var det ham, der klippede den røde snor og holdt indvielsestalen.
Frikirkens præst, John Herd, er oprindelig fra New Zealand og gift med danske Connie. For ti år siden flyttede parret fra den anden side af kloden til Danmark med den drøm at starte frikirke i det sønderjyske. Og pinsedag var det præcis ni år siden, man holdt den første gudstjeneste i Messecenteret i Rødekro. Siden har menigheden lånt lokaler hos Baptistkirken, indtil den blev nedlagt. Herefter blev møderne holdt i Borgerhuset, i Menighedshuset og i private hjem.

Planer om café

Bygningen skal først og fremmest danne rammen om menighedens gudstjenester, men er købt med det mål, at der skal indrettes både en café og en boghandel. Man håber at kunne realisere det inden for et år, fortæller John Herd.
– Vi drømmer om at kunne skabe et hyggeligt sted i centrum, hvor man kan komme ind og finde venskab og få god mad. Det er selvfølgelig ikke en kirkesal, man skal træde ind i, men et sted med venskab og varme, såvel varme mennesker som varm mad, kaffe og hygge.Vores stil forholder sig meget til dagligdagen. Musikken er moderne, og talerne, som tager udgangspunkt i Bibelen, sætter vi i forhold til vores hverdagsproblemer, og til hvordan Gud kan hjælpe os, forklarer John Herd.
Frikirken i Rødekro er en del af Apostolsk Kirke i Danmark og har ca. 30 medlemmer. Apostolsk Kirke, som har eksisteret i Danmark i 90 år, er anerkendt som trossamfund og ligesom Folkekirken, Den Katolske Kirke og andre frikirker medlem af Danske Kirkers Råd.