Hans Berntsen bad for seerne

Hans Berntsen holder fortsat mange helbredelsesmøder rundt om i landet. Hver måned er han i Københavns Kristne Kulturcenter. Det kan ses på kkr-tv.dk under WEB-tv.
Hans Berntsen holder fortsat mange helbredelsesmøder rundt om i landet. Hver måned er han i Københavns Kristne Kulturcenter. Det kan ses på kkr-tv.dk under WEB-tv.

Medvirkede i seriøs DR-udsendelse om alternativ helbredelse.

Helbredelsesprædikant Hans Berntsen blev inviteret til at bede for seerne i et DR-program om alternativ behandling lørdag aften.

Programmet var tilrettelagt af stuntmanden Lasse Spang Olsen.
Sammen med overlæge og professor Asbjørn Mohr Drewes fra Aalborg Universitetshospital, overlæge Jannik Helweg-Larsen fra Rigshospitalet og fem forsøgspersoner med lidelser som migræne, allergi og ondt i ryggen, afprøvede Lasse Spang Olsen diverse alternative behandlingsformer.
Lægernes umiddelbare reaktion på de alternative behandlinger var, at når et alternativ så ud til at virke i nogle tilfælde, måtte det skyldes den såkaldte placebo-effekt. Altså, at patienten tror, han bliver behandlet og derfor psykologisk får det bedre.
En patient blev fx behandlet med akupunktur i ryggen – men nålene prikkede kun, men blev ikke stukket ind i ryggen, som patienten troede. Alligevel viste det sig overraskende, at ”behandlingen” var lige så effektiv, som normal akupunktur.

Forbøn virkede

Udsendelsen mundede efterhånden ud i, at troen havde en stor virkning. Derfor tog Lasse Spang Olsen også med til et helbredelsesmøde med Hans Berntsen i Københavns Kristne Kulturcenter. (Mødet foregik den 27. april umiddelbart efter Randy Clarks helbredelsesmøder samme sted Men det blev altså først vist nu.)
I programmet så man flere spontane helbredelser. Berntsen bad for flere med rygproblemer, hvor der umiddelbart skete en spontan helbredelse.
Den undrende og tvivlende læge, Jannik Helweg-Larsen fra Rigshospitalet, som var med til mødet, blev af Lasse Spang Olsen opfordret til selv at sidde i stolen for sin dårlige ryg. Han gjorde det nødtvungent.
– Men han havde jo på forhånd bestemt, at det ikke kunne ske, så der skete heller ikke noget, konkluderer Berntsen. Han siger dog, at lægen blev stadig mere positiv i løbet af mødet.
– Men Lasse Spang Olsen stillede selv op i køen, og da jeg bad for ham, skete der noget.

Jesus i hjertet?

– Bagefter sagde han: ”Er det så dét?” Jeg svarede: ”Det kommer an på dig. Har du troen, Lasse?” Ja, det mente han nok. ”Men har du Jesus i hjertet?” spurgte jeg. Det var han ikke så sikker på. ”Jamen, er det så ikke det, du vil ha’?” spurgte jeg og fik faktisk lov til at bede med ham. Det blev dog ikke vist på tv, fortæller Berntsen.
Men tre minutter efter var der en kvinde fra tv-holdet, som stod i køen for at blive helbredt. Berntsen opfordrede nu Lasse selv til at bede for kvindens ben, om at det skulle vokse ud i Jesu navn. Det gjorde han, og benet voksede ud. Lasse fortalte overrasket på tv, at han kunne mærke benet bevæge sig ud i sin hånd…!
– Jeg ved jo ikke, hvad han videre vil gøre med det, han oplevede, men jeg er sikker på, at det gjorde indtryk.
Berntsen holder hver måned helbredelses-møde i Københavns Kristne Kulturcenter og mange andre steder i landet.
Forkyndelsen og nogle af miraklerne kan ses i tidligere udsendelser på kkr-tv.dk via internettet som WEB-tv på computer eller mobil.
Da Berntsen i 1991 bad for seerne i tv2-programmet Elevatoren fik han lang tid efter henvendelser fra mennesker, som var blevet helbredt.