Saudi Arabien er én stor moske

Der findes ikke én eneste kirke eller noget andet ikke-muslimsk religiøst hus i hele landet, siger Bandar al-Aiban fra Saudi Arabiens National Human Rights Commission.

Der må ikke findes kirker i landet, fordi hele Saudi Arabien (SA) er en ’hellig moske’ for islams største helligdomme i Mekka og Medina.
Menneskeretsorganisationen International Christian Concern (ICC) har sat fokus på restriktionerne overfor ikke-muslimer i SA, og hvad det indebærer for de millioner af kristne – fortrinsvis udlændinge – som arbejder der.
Operation World anslår, at der er næsten 2 millioner ikke-muslimske udlændinge i SA, og omkring 1,5 millioner af dem er kristne.
En politistyrke på omkring 4.000 religions-betjente har til opgave at håndhæve SA’s islamiske love. Det opfattes som frafald at forlade islam. Forseelsen kan medføre dødsstraf, og mange ikke-muslimske fanger bliver truet til at konvertere.
På Åbne Døres verdensrangliste er SA nr. 6 på listen over de lande, hvor kristne forfølges mest.

Obama skuffede

USA’s præsident Obama har netop besøgt kong Abdullah, men han benyttede ikke anledningen til at påtale SA’s alvorlige brud på menneskerettighederne. I sidste måned har præsidenten ellers understreget, at det er en vigtig del af USA’s udenrigspolitik at sikre religionsfrihed. Det bekræftede han fornylig overfor pave Frans, og 70 medlemmer af Kongressen bad ham udtrykkeligt tage sagen op med kong Abdullah, oplyser ICC.
Bodil